Rick van Dijk passeert Willem Huizing van Harkemase Boys | Foto: OrangePictures
Rick van Dijk passeert Willem Huizing van Harkemase Boys | Foto: OrangePictures Foto: Pieter van der Woude

SJC staat in Harkema met lege handen

Algemeen

Trainer Sjaak Polak had zich het debuut in de Derde Divisie anders voorgesteld. Want hoewel 'zijn jongens' wel de complimenten verdienden, kon de belangrijke eerste winst, ondanks twee fraaie treffers, niet worden behaald. Dat zet de boel dus direct op scherp voor de komende wedstrijd tegen kampioenskandidaat DOVO.

Natuurlijk was Harkemase Boys bij voorbaat de favoriet. Ook al omdat de ploeg na 2 keer bekerwinst deze week helemaal in de winning mood verkeerde. Voor SJC was het na de lange busrit van belang dat er goed aan de wedstrijd zou worden begonnen. Dat ging zeker wat beter dan in de verloren bekerwedstrijd tegen FC Lisse eerder deze week. Toch bleek ook dat Sjaak Polak zijn team, dat hij op enkele plekken gewijzigd had, nog niet in de juiste formatie heeft weten samen te stellen.


Matig verdedigen

SJC begon dus goed aan de wedstrijd en de tegenstander werd direct al teruggedrongen. Toch kwamen de Friezen op voorsprong na zeer matig verdedigen bij een corner en gevolgd door een misverstand tussen keeper Haasnoot en verdediger Tom Broekhuizen: 1-0.
SJC moest aan de bak en vanuit een vlot lopende combinatie nam Tom Duindam de bal perfect aan en zijn in de draai genomen inzet trof de roos:1-1. Nog geen minuut later echter was er opnieuw een achterstand. De scheidsrechter zag in een defensieve ingreep een overtreding en de bal verdween vanaf de penaltystip achter Haasnoot: 2-1.

Terwijl Harkemase Boys nauwelijks aan voetballen toekwam, misten de Noordwijkers met een schot op de lat en ook nog een op de paal het broodnodige geluk. Dat geluk had Harkemase Boys even later wel toen een van de schamel aanvallen en opnieuw een treffer opleverde: 3-1. De wedstrijd leek gespeeld maar SJC kwam toch op 3-2. Het was invaller Melvin van Stijn die na een afgeslagen corner de bal resoluut achter keeper Jansema deponeerde 3-2.

De meegereisde supporters kregen hoop en vanaf de bank werd aangedrongen op een alles-of-niets-offensief. Dat kwam er eigenlijk niet echt, hoewel er met veel inzet werd gestreden. Die inzet werd ook nog eens fataal bij een overtreding van Jordy Groot die daarbij tegen een 2e gele kaart opliep.
Ook met 10 tegen 11 was SJC de beter voetballende ploeg. Maar in de stand kwam geen verandering meer. De conclusie was dat SJC weliswaar de goede wil en de juiste inzet toonde maar dat er vooral verdedigend te weinig dominantie is, waardoor er bovendien nogal wat misverstanden ontstaan. Polak daarover: 'We zoeken nog naar de juiste balans in dit team. Het inpassen vergt aanpassen en we werken er tijdens de trainingen hard aan.'


DOVO

Zaterdag is er voor SJC de eerste thuiswedstrijd tegen DOVO. De Veenendalers staan te boek als gedoodverfd kampioenskandidaat. Dus voor SJC zal het bepaald niet gemakkelijk worden om de eerste competitiepunten binnen te halen. De wedstrijd is om 18.00 uur en wordt gespeeld op het nieuw aangelegde tijdelijke hoofdveld op het SJC-sportpark aan de Lageweg.

Als je liever recreatief een balletje slaat, kan dat ook. Elke vrijdagavond om 20.30 uur wordt er eerst een half uurtje besteed aan techniek en training. Als er nieuwelingen zijn, wordt hen de beginselen van het volleybalspel uitgelegd. De avond wordt altijd afgesloten met een uur onderlinge wedstrijden.

Uit de krant