De leerlingen hebben zich allemaal feestelijke gekleed voor de finale in Tuschinski. | Foto: PR
De leerlingen hebben zich allemaal feestelijke gekleed voor de finale in Tuschinski. | Foto: PR

Wakersduin in finale Unicef Filmfestival

Algemeen

De leerlingen van groep 6b/7 van basisschool Wakersduin hebben op vrijdag 29 juni in de bekende bioscoop Pathé Tuschinksi hun eigen film op het witte doek gezien tijdens de finale van het Unicef Kinderrechten Filmfestival.

Samen met Pabo-stagiaire Lisa van der Sman maakten de klas een film over kinderrechten. De kinderen hebben zelf het verhaal bedacht en zijn de sterren van de film 'De doorbroken cirkel'. Het verhaal gaat over mishandeling, die generaties blijft duren totdat dit uiteindelijk wordt doorbroken. Dit maakt de film in de ogen van de jury ook erg bijzonder, met name het gebruik van flashbacks.
Het Unicef Kinderrechten Filmfestival is een project voor groepen 6,7 en 8. Zij leren door het maken van een film over burgerschap, mediawijsheid en kinderrechten.

In de voorrondes wonnen in totaal elf klassen een finaleticket tijdens één van de premières. Zij streden in Amsterdam om de UNICEF Film Awards in de categorieën 'Beste Kinderrechtenfilm', 'Beste Acteerprestatie' en 'Beste Kinderrechtenverhaal'. Deze drie prijzen zijn door de jury bepaald en uitgereikt. Wakersduin viel niet in de prijzen, maar de leerlingen hebben wel een onvergetelijke dag beleefd.

De beste film werd gewonnen door Nieuwe Park Rozenburgschool uit Rotterdam. In de andere twee categorieën won basisschool De Paperclip.

Uit de krant