Excelsior houdt zaterdag een open dag in De Muze. | Foto: PR
Excelsior houdt zaterdag een open dag in De Muze. | Foto: PR

Fanfarekorps Excelsior houdt zaterdag open huis

Algemeen

Fanfarekorps Excelsior slaat een nieuwe weg in. De afgelopen jaren hebben zij, met succes, lesgegeven op basisscholen aan de groepen 7. De kinderen die les kregen en meededen met de uitvoering van het eindresultaat, waren zeer enthousiast. Veel nieuwe aanwas leverde het echter niet op.

De meeste kinderen hebben al zo veel hobby's in groep 7, dat muziek er vaak niet meer bij past. Daarom gaat Excelsior zich nu richten op kinderen van 5 tot 8 jaar. Vanaf 29 augustus start de Noordwijkse Fanfare een SMARTkidsclub. Elke woensdagmiddag kunnen de kinderen naar De Muze komen en worden er op speelse wijze allerlei activiteiten gedaan die met muziek te maken hebben. Zo gaan de kinderen leren blokfluit spelen en noten lezen, maar ook leren trommelen met allerhande materialen waaronder boomwheckers. Ook ritmisch bewegen en marcheren op muziek komen aan bod. Uiteraard ontbreekt het uitproberen van diverse fanfare-instrumenten niet in het programma.

Rond de Kerst en aan het eind van het seizoen wordt er een voorspeelmiddag gehouden, waar de kinderen aan hun ouders, broers, zusjes, etc kunnen laten zien en horen wat ze hebben geleerd. Het jaar wordt afgesloten met een examen, waarna de kinderen hun SMARTdiploma in ontvangst mogen nemen.
Deelname aan de SMARTkidsclub verplicht de kinderen niet tot lidmaatschap van de Fanfare. Uiteraard hoopt Excelsior dat de kinderen, en hun ouders, zo enthousiast worden dat er uiteindelijk wel tot lidmaatschap wordt overgegaan en dat de kinderen op een fanfare-instrument, een trom of bij de Color Guard verder wil gaan.
Naast de SMARTkidsclub gaat Excelsior in het nieuwe seizoen ook starten met de Color Guard. Dit is een dansvorm waarbij gebruik gemaakt wordt van vlaggen, paraplu's, wandelstokken, etc. De Color Guard gaat voor de fanfare op straat lopen, maar zal ook gaan meedoen aan wedstrijden. De Color Guard is geschikt voor iedereen die het leuk vindt om te dansen en dit ook graag op wedstrijdniveau wil leren. Ook de drumband zal weer worden opgebouwd en zal samen met het fanfarekorps, maar ook apart, gaan oefenen voor deelname aan concoursen.
Voorinschrijven kan nu al, maar je kunt ook naar de open dag komen op 30 juni in Basisschool De Wakersduin, die duurt.van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens de open dag zijn er 7 verschillende workshops. Voor elke workshop krijg je een stempel en als je kaart (bijna) vol is mag je de kaart inwisselen voor een ijsje. Aan het eind van de middag krijg je ook nog de kans om mee te spelen in het orkest. Tijdens de open dag stellen de verschillende orkesten zich muzikaal aan het publiek voor.

Uit de krant