Afbeelding

Boerenmarkt bij Veldzicht

Algemeen

Op zaterdag 21 april wordt traditiegetrouw weer de jaarlijkse Boerenmarkt bij Streekmuseum Veldzicht in Noordwijk gehouden. Daar zijn allerlei streekproducten te koop en kunt u de smaak van vroeger ontdekken.

Op de Boerenmarkt zijn streekproducten te koop, zoals ambachtelijk brood, gerookte vis, vergeten groenten, kruiden en bloemen. Diverse boerenlandwinkels bieden boter, kaas en ijs aan en er is ook jam en honing. Er is vlees te koop van blaarkopkoeien, het traditionele koeienras van de Duin- en Bollenstreek.

Rond het museum staan kraampjes met wol, boeken, huisvlijt en allerlei natuurproducten. Er wordt vis gerookt in een rookkast. Een bijenhouder toont zijn bijenvolk en er zijn demonstraties kantklossen en pottenbakken. Op het terras kunt u koffie of iets anders drinken met een verse wafel erbij.

De klederdrachtgroep Noordwijk presenteert zich in historische kleding en er is live muziek. Kinderen kunnen bloemenslingers rijgen, knutselen of een kijkje nemen bij de konijnen en kippen van de kleinveevereniging. Kunstschildersvereniging Pictura Katwijk houdt in het kader van haar 50-jarig bestaan een expositie tijdens de Boerenmarkt. De boerderij Johannahoeve aan de overkant van de weg is eveneens geopend.
Op 21 april wordt ook het startsein gegeven voor de opening van het seizoen voor Streekmuseum Veldzicht. Vanzelfsprekend is het museum de hele dag open.

De markt duurt van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. De Herenweg is die dag afgesloten. Wie vanuit het zuiden komt, kan langs de Herenweg parkeren. Wie vanuit het noorden komt, kan parkeren bij Van der Deijl Rozen. Fietsen kan men bij de nieuwe inrit van Veldzicht stallen.

Streekmuseum Veldzicht, Herenweg 114. http://streekmuseumveldzicht.nl

Uit de krant