Benji Broekhof in duel met Rowin Mol van Purmersteijn. | Foto: Johanna Wever
Benji Broekhof in duel met Rowin Mol van Purmersteijn. | Foto: Johanna Wever

SJC kan Purmersteijn niet de baas

Algemeen

Het gaat bij SJC bepaald niet meer van een leien dakje. Waar eerder hard werken samen met aanvalsdrift altijd wel resultaat opleverde, is het plots veel moeilijker geworden om een zege binnen te slepen.

Het leek bij aanvang een mooie middag te kunnen worden. Een voorjaarszonnetje en een heerlijke temperatuur. En SJC begon voortvarend, hield Purmersteijn vanaf het beginsignaal onder druk, en straalde de wil om te winnen uit.
Purmersteijn liet echter al heel gauw blijken dat zij niet van zins waren om er een aantrekkelijke pot voetbal van te maken.Bij iedere spel hervatting sjokten de middenvelders diagonaal over het veld om zich met de vrije trappen of corners bezig te houden. Een snel te herkennen strijdplan wat tot frustratie van heel SJC uiteindelijk ook nog eens de volle winst zou opleveren.


Onnodig

Na ruim 20 minuten dominant spel van SJC kreeg Purmersteijn iets meer vat op de wedstrijd. En daarbij viel volkomen onnodig plots de 0-1. In een wat knullig ogende verdedigende actie werkte Jordy Groot de bal achter een wanhopig grabbelende keeper Schelvis.
En toen werd over duidelijk dat het gemis van de in de vorige wedstrijd geblesseerden Mike Verhoek en Marvin Sloos, groot is. Bovendien ontbrak om dezelfde reden ook Timo Ruigrok. Waardoor Rick van Dijk zijn aanvallende kwaliteiten moest inzetten als centrale middenvelder. Dat had in de achtste minuut al geresulteerd in een mogelijkheid voor Jeroen Dedel. Die niet veel later een tweede mogelijkheid kreeg gevolgd door een kans voor Stef van der Zalm.


Slecht speelveld

Maar na de tegenslag van het eigen doelpunt was het allemaal voorbij. Beide ploegen kwamen niet meer boven het niveau uit van de zeer matige conditie van het speelveld. Die spelers soms tot wanhoop bracht. Fraaie combinaties ontbraken hierdoor volledig. Ook het arbitrale trio deelde in de malaise. Scheidsrechter Niels Zeeman uit Sneek ging met regelmaat in conclaaf met spelers, strooide met gele kaarten en bracht nadrukkelijk bezoek aan de beide dug-outs om de luid protesterende coaches terecht te wijzen.
En dat bleken achteraf de enige hoogtepunten in een wedstrijd waarin SJC geen kans zag tot georganiseerd aanvalsspel te komen. Het tenslotte ingezette alles of niets' met eerst verdediger David Verweij in de spits en later het volledig één op één in de verdedigingslinie bracht niet het gewenste resultaat van een tegengoal.


Frustratie

Nog wel een rode kaart voor Dandy Steenvoorden die een gevaarlijk ogende tegenaanval moest onderbreken. Na precies 90 minuten vond de scheidsrechter het genoeg. En voedde daarmee opzichtig de frustratie bij iedereen die SJC een warm hart toedraagt. Maar uiteindelijk kan SJC alleen zichzelf verwijten maken. Want het spel was van een bedenkelijk niveau en daardoor kon gewoon geen aanspraak gemaakt worden op de winst.

Hoewel SJC nog steeds de ranglijst aanvoert is een gewenst kampioenschap nu wel weer mijlen ver weg. Zondag is er de reis naar Groesbeek, waar rode lantaarndrager Jong Achilles 29 de tegenstander is. Dit biedt trainer Polak en zijn staf de mogelijkheid om orde op zaken te stellen en de ploeg weer in de sprankelende flow te brengen die de eerste periode kenmerkte.

Uit de krant