Leer vogels aan de zang herkennen in het Natuurcentrum. | Foto: Dineke Kistemaker
Leer vogels aan de zang herkennen in het Natuurcentrum. | Foto: Dineke Kistemaker

Vogelzangcursus in Natuurcentrum

Algemeen

Ook dit voorjaar gaat er weer een vogelzangcursus van start. De cursus is bedoeld voor zowel beginners als voor diegenen die iets meer over vogels en hun zang willen leren. Ook niet-leden kunnen aan de cursus deelnemen.

Er zijn drie theorieavonden: donderdag 29 maart en 19 en 26 april, die elke duren van 20.00 tot 22.15 uur. De zaal van het Jan Verwey Natuurcentrum, Zilverschoon 20, gaat open om 19.45 uur.

Op de avonden is er vóór de pauze een Powerpoint-presentatie waarin aandacht besteed wordt aan het herkennen van vogels, waarom ze zingen, waar ze leven en broeden. Na de pauze zijn er diverse practica waar we o.a. oefenen om verschillende geluiden uit elkaar te houden.

Er zijn drie vroege vogelzang-excursies op zondag 8, 22 en 29 april. De excursies worden gehouden in het Leeuwenhorstbos en in de Amsterdamse Waterleidingduinen en worden begeleid door ervaren gidsen. Deze beginnen in de vroege ochtend even na zonsopkomst en duren ongeveer twee tot twee en halfuur.

Het cursusgeld is € 32,50 voor leden en € 40,- voor niet-leden incl. lesmateriaal en koffie. Wanneer men als niet-lid meteen lid wordt voor € 10,- per jaar bedraagt het cursusgeld € 32,50.

Aanmelden voor de vogelcursus en evt. lidmaatschap kan naar dkistemaker@planet.nl

Uit de krant