Afbeelding

TOV kansloos tegen Play Fair in uitwedstrijd

Algemeen

TOV heeft in de uitwedstrijd tegen Play Fair in Leimuiden een forse nederlaag geleden. Met 9-1 werd de Noordwijkers naar huis gestuurd. Alleen Ingrid Hoek bleek in staat om nog een puntje te scoren waar Michiel van der Klugt en Jos de Kremer niet tot scoren konden komen.

Op zich was de nederlaag niet erg vreemd want Play Fair speelde tweede klas en degradeerde terwijl TOV promoveerde uit de vierde klas en dan houd je rekening met een nederlaag, maar dat die zo groot uitviel was toch wel een domper voor de Noordwijkers. Zeker niet in alle partijen werden de TOV-ers geveegd, want in liefst zes partijen werd nog wel een game gewonnen maar ging uiteindelijk de winst in vier games naar de thuisclub. In maar drie partijen was er sprake van een straight verlies in drie games.
De partij die Ingrid Hoek winnend wist af te sluiten was er wel een met heel veel spanning. Na een 2-0 achterstand in games kwam Hoek terug tot 2-2 en dus moest de vijfde game de beslissing brengen. Een game eindigt als een van de spelers het elfde punt heeft gescoord mits er dan een verschil is van minimaal twee punten. Bij het bereiken van de stand 11-10 moest er dus worden doorgespeeld. De beslissing viel pas bij een stand van 19-21 en dus in het voordeel van Hoek die daarmee de Noordwijkse eer wist te redden.

Naar het laat aanzien heeft TOV nu de twee sterkste tegenstanders gehad en moet het in staat zijn om in de volgende wedstrijden punten te pakken. Komende vrijdag speelt TOV uit tegen Smash in Monster en treft dan een tegenstander die gelijkwaardiger aan TOV wordt beschouwd.

Uit de krant