Afbeelding

Tegenvallende uitslag voor NOVO H1

Algemeen

Nadat de volleyballers van NOVO een week eerder tweemaal alles uit de kast haalden voor spectaculaire wedstrijden tegen de koploper, toonden de heren zich afgelopen weekend ver beneden hun eigen niveau. Afgelopen zaterdag ontvingen zij het derde team van Zaanstad in Sportpark Duinwetering.

Coach Kees van de Meent kende zich gelukkig met het eerder vertoonde spel tegen de koploper en ook deze zaterdag lieten zijn heren gelijk zien dat het de betere van de twee zou kunnen zijn. De Noordwijkers wonnen de eerste set met een ruime 25-16, maar zonder een spreekwoordelijke vlam in het veld. Daar tegenover had Zaanstad niets te verliezen en speelden zij de wedstrijd vrijuit door.

Vanaf de tweede set liep NOVO tegen zichzelf aan. Zij verloren deze set met 18-25. Ook daarna kreeg Van de Meent geen van zijn spelers op niveau, enkel servicebeurten van Joost van Anrooij en Tom van de Meer wisten in enkele sets verschillen te maken. De derde set werd ternauwernood gewonnen met 25-23 en in de vierde set werd een matchpoint verspeeld en verloren met 25-27. De vijfde set bleek ten goede te komen aan Zaanstad met 13-15 en liet zo een teleurgesteld NOVO met slechts twee punten thuis.

Gemini-Kangeroes, de andere concurrent in de degradatiezone, liet zich in Voorschoten overklassen met 0-4 door Protos, waardoor NOVO alsnog omhoog kan blijven kijken. Volgende week mag in Nieuwegein tegen de nummer zes NVC punten gehaald worden, waar thuis in een spannende wedstrijd met 1-3 verloren werd.

Uit de krant