Afbeelding

Nipt verlies voor TOV

Algemeen

De eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie is voor TOV niet geheel verlopen als gewenst. Vooraf werd gedacht dat een kleine overwinning mogelijk moest zijn, maar dat pakte anders uit. Een 4-6 nederlaag was het eindresultaat in de wedstrijd tegen het jeugdige team van VVV uit Leidschendam.

Het team van TOV, dat door ziekte van kopman Michiel van der Klugt enigszins verzwakt aantrad, is met gemiddeld 25 jaar al vrij jong, maar de tegenstanders waren hooguit 20 jaar. Dat neemt niet weg dat ze al kunnen bogen op een ruime ervaring in de landelijke jeugdcompetities. Bij de senioren gaat het hen wat moeilijker af want na twee degradaties was het nu dus de opponent van TOV in de derde klas.

Vooral de dame van het Leidschendamse gezelschap, Femke Bulthuis, stal de show want zij pakte de volle winst door van alle drie de Noordwijkers te winnen. Alleen de Noordwijkse dame, Ingrid Hoek, wist het haar nog behoorlijk moeilijk te maken, maar in 5 games ging
de wedstrijd voor Hoek toch verloren. Van de andere twee TOV-ers, Jos de Kremer en Jelle Passchier was het vooral De Kremer die goed op dreef was door van de andere twee opponenten te winnen. Passchier was wat minder gelukkig en scoorde één keer. Samen met De Kremer won hij ook het dubbelspel. Helaas bleef Hoek met lege handen achter.

Komende vrijdag speelt TOV uit tegen Play Fair in Leimuiden, ook een degradant uit de tweede klas. Dat wordt opnieuw een zware kluif voor TOV.

Uit de krant