Leerlingen van de Noordwijkse School schilderden portretten van senioren in Jeroen. | Foto en tekst: Ina Verblaauw
Leerlingen van de Noordwijkse School schilderden portretten van senioren in Jeroen. | Foto en tekst: Ina Verblaauw Foto: Cor de Mooy

Noordwijkse School portretteert ouderen

Algemeen

Een drukte van belang in De Ontmoeting van WZC Jeroen. Na een proef de week ervoor begon het echte werk woensdag 8 november voor leerlingen van Groep 8 van De Noordwijkse School.

Onder leiding van Juf Pascal kregen de kinderen een schildersezel en een palet verf en de opdracht een bewoner te schilderen. Zowel de modellen als de kinderen hadden er veel plezier in. Veel portretten leken opvallend goed. Tussendoor zorgden Olivia en Benjamin voor een muzikaal intermezzo. Olivia volgt op zaterdag de Theaterschool van Frank Sanders en Benjamin zit op de theaterschool Teylingen.

"Deze schilder opdracht kregen wij van het Ouderenfonds. De portretten gaan naar het Ouderenfonds en er is een schoolreisje te winnen met de kinderen en de ouderen", aldus Pascal die samen met leerlingen ook de wensboom in de hal heeft gemaakt. Als ze gaan winnen, willen de meeste bewoners van de Jeroen een dagje naar een dierentuin.

Uit de krant