Tom Duindam aan de bal. | Foto: Johanna Wever
Tom Duindam aan de bal. | Foto: Johanna Wever

SJC blijft maar winnen

Algemeen Sport

De lange reis naar Meppel werd uiteindelijk de moeite waard. Met een nuttige overwinning op zak werd de terugreis nu een heel stuk plezieriger dan na de duidelijke nederlaag in het vorig seizoen.

Het speelveld in Meppel bleek voorzien van een grasmat die deze week niet was gemaaid. Het hoge gras en de inzet waarmee MSC de strijd direct na het beginsignaal aanging waren voor SJC eerst even wennen. De eerste periode zagen we daarom 2 gelijkwaardige ploegen.
Na de wedstrijd zou Jordy Groot verklaren dat SJC aanvankelijk moeite had met de speelwijze van het Meppelse middenveld. Groot: 'Soms leek het alsof zij een mannetje meer hadden en dat kwam door hun snelle positiewisselingen.'


Meer vat

Na een kwartier kreeg SJC echter meer vat op het middenveld en direct leverde dit een overwicht op. Dat na 20 minuten spelen resulteerde in een eerste treffer. Het was Tom Duindam die zijn inzet eerst nog gekeerd zag door een verdediger maar die de rebound in het net deed belanden: 0-1.
Kort daarna kreeg de hardwerkende spits nog een tweede mogelijkheid waarbij hij besloot de combinatie aan te gaan terwijl wat meer egoïsme mogelijk ook meer zou hebben opgeleverd. De verdiende tweede goal kwam pas na een uurtje spelen toen Dedel al plaats had moeten maken voor Dandy Steenvoorden.


In de kruising

De behendige Steenvoorden vond het net vanuit een afvallende bal met een werkelijk fenomenale treffer strak in de kruising: 0-2.

SJC zakte hierna iets terug ook al omdat MSC meer aandrong. Toch kwam hun aansluitingstreffer nog onverwacht. Eerst nog had Stef van der Zalm voor de derde treffer kunnen zorgen omdat de keeper buiten de 16 het leder niet durfde pakken. Maar met nog een kwartier te gaan werd het dus toch 1-2. En zoals te verwachten leverde dit bij MSC wat extra energie op. SJC kon hun strijdlust echter wel beteugelen en op aangeven van David Verweij mocht Tom Duindam de aanhang voor de tweede keer laten juichen: 1-3.
Inmiddels was Abbas in het veld voor Marvin Sloos en kreeg SJC in de slotminuten toch nog een tweede tegentreffer te verwerken: 2-3. Voor de supporters werd het daardoor nog even spannend maar het verlossende fluitsignaal kwam al snel.


Tevreden

Sjaak Polak was na afloop tevreden en zei dat na de 1-2 SJC eigenlijk had uit moeten lopen naar 4 of 5-1. ver zijn ploeg was hij lovend, met name over Duindam, Groot en van der Zalm.
Polak:'Wij waren steeds de betere ploeg. MSC gaf wel tegenstand maar zij kwamen nauwelijks binnen de 16.'De trainer was vooral te spreken over het creëren van kansen maar meende dat het uitspelen van die kansen nog verbetering behoeft en benadrukte: 'Daarin willen wij door hard te trainen nog progressie boeken.'

Zondag wacht in de thuiswedstrijd het Rotterdamse Leonidas dat eerder dit MSC met niet minder dan 7-0 had verslagen en deze week met 2-0 won bij Alphense Boys.
Daarbij is de inzet voor SJC de eerste periodetitel, waarvoor 1 punt halen al voldoende is.

Uit de krant