Afbeelding

MSV begint seizoen met winst op ODIS

Algemeen Sport

Het was al weer een aantal jaren geleden dat ODIS de tegenstander van MSV dames was. Een jong team stond de dames op te wachten bij het begroeten van de supporters.

MSV liet zich niet van de wijs brengen en voor MSV was het Emma Schepens die het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte en daarmee het veldseizoen open schoot. Er volgden nog 6 treffers van Emma deze wedstrijd. Net niet genoeg om topscorer van de wedstrijd te worden. Ze moest Rozi Prins voor laten die er duidelijk ook weer zin in had om de competitie te hervatten. 9 doelpunten kwamen van haar hand.

De wedstrijd werd uitstekend geleid door 2 jonge scheidsrechters. Een sportieve pot handbal was wat het publiek voorgeschoteld kreeg.
Na de eerste treffer van Emma lukte het ODIS om steeds langszij te komen. Na 4 minuten spelen waren er al 6 doelpunten gemaakt. Toen werd het tijd om gas te geven en het lukte de Noordwijkse dames om een lichte voorsprong op te bouwen. Door goed over te spelen en de verdediging dicht te houden kwam er steeds meer ruimte om te scoren en de voorsprong flink uit te breiden. Naast de doelpunten van Emma en Rozi waren het ook Anne Schepens, Joyce Gode en Marloes Halvemaan die mee werkten aan de comfortabele voorsprong van 9-13. Of het voldoende zou zijn voor het vervolg moest nog blijken…

Na het maken van afspraken in de rust werd het tijd om aan de tweede helft te beginnen. Het was Rozi die direct scoorde. Kort daarna benutte Joyce een penalty die in totaal 6 keer werd toegekend aan MSV ivm verdedigen in de cirkel of een wat zwaardere overtreding. Af en toe lukte het ODIS om te scoren maar door uitstekend keep werk van Sonja Loos bleef dit beperkt tot maar 6 tegendoelpunten in de tweede helft. Joyce en Rozi scoorden bijna om en om in de tweede helft voor MSV en de dames liepen steeds verder uit. Zoë Hazenoot scoorde na lange tijd weer een mooi doelpunt vanuit de hoek. Met nog 4 minuten op de klok werd het 25 doelpunt voor MSV gemaakt door Joyce. Het eind van de wedstrijd kwam in zicht en Marloes mocht nog een toegekende penalty benutten. Ze vond het wel spannend maar ze trof doel. Het laatste doelpunt was voor ODIS die daarmee de eindstand bracht op 15-26 voor de dames MSV.
Volgende week spelen de dames om 12.00 uur om in Noordwijk tegen SV Hillegom.