Leonore Lub in vierde concert Zomerserie | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Leonore Lub speelt donderdag tijdens Muziek in Jeroen. | Foto: PR
Leonore Lub speelt donderdag tijdens Muziek in Jeroen. | Foto: PR
Cultuur

Leonore Lub in vierde concert Zomerserie

Op donderdag 3 augustus is in het vierde concert van de Zomerserie van Muziek in Jeroen is de organiste Leonore Lub te gast. Traditioneel probeert Muziek in Jeroen in haar serie minimaal één vrouwelijke organist te programmeren om daarmee aan te tonen dat het bespelen van een orgel niet uitsluitend een mannelijke aangelegenheid is. De bekende Franse organiste Marie-Claire Alain heeft in dat opzicht mogelijk de ban voor menige vrouw gebroken.

Leonore Lub is niet de eerste de beste organiste. In 2006 trad zij al eens met veel succes op in de Zomerserie. Zij is in Groningen, dé orgelprovincie van Nederland, één van de toonaangevende organisten en is daar de vaste bespeelster van het historische Schnittger-orgel in Noordbroek.


Leonore Lub studeerde orgel en piano aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. Voor orgel studeerde zij af in 1988 voor het diploma Docerend Musicus bij Wim van Beek. Zij vervolgde haar orgelstudie aan het Conservatorium te Arnhem bij Theo Jellema, en behaalde in 1991 het diploma Uitvoerend Musicus. Op de in 2003 verschenen dubbel-cd 'Arp Schnitger in Nederland' bespeelt zij de orgels in Noordbroek, Nieuw-Scheemda en de Der Aa-kerk. In hetzelfde jaar kwam ook haar solo-CD van het orgel in Noordbroek uit. In 2005 verscheen een dubbel-cd met het complete orgelwerk van Jehan Alain, die zij opnam met haar collega Erwin Wiersinga.


In het programma dat Leonore Lub speelt, staan werken van Felix Mendelssohn centraal. Het Knipscheerorgel werd gebouwd in de tijd dat Menselssohn furore maakte en is uitermate geschikt voor zijn muziek.


Het concert in de Oude Jeroenskerk begint om 20.15 uur. De toegangsprijs bedraagt € 7,-, Vrienden en hun introducés betalen € 5,-. Via een groot scherm kunnen de bezoekers niet alleen naar het orgel luisteren, maar ook de organist het orgel zien bespelen. Dat blijkt in de praktijk van toegevoegde waarde.


Tijdens de borrel na afloop kunnen bezoekers persoonlijk kennismaken met Leonore Lub Hoek en napraten over het concert.

Meer informatie staat op www.muziekinjeroen.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>