De Wels An gels zijn gepromoveerd naar de Eredivisie. | Foto: PR
De Wels An gels zijn gepromoveerd naar de Eredivisie. | Foto: PR

De Wels Angels darten zich naar de Eredivisie

Algemeen Sport

Zondag 28 mei stonden de promotie/degradatie wedstrijden van de DBBR op het programma. Vanuit divisie 1A was Noordwijk vertegenwoordigd door de Wels Angels van Cafe de Wels. Zij dankten hun plek aan de tweede plaats in de reguliere competitie. Samen met DC Decima (1B), The Hunters (ere) en de Hogewoerdse Boys (ere) werd gespeeld voor twee plaatsen in de eredivisie. Het format: 4 singles, 2 koppels en een teamgame tegen alle ploegen.

Wels Angels kwam goed uit de startblokken en pakte een 3-1 voorsprong tegen DC Decima in de singles, waarna een koppel verloren ging en de tweede gewonnen door het gouden koppel: Tino Zonneveld en Ronald van der Meer, 4-2. In de teamgame begon J.P. van der Bent met een NUL-score (180-er, maar de darts vielen uit het bord) en ging de game uiteindelijk naar Decima. De eerste winstpartij was binnen.
De tweede wedstrijd tegen The Hunters werd er een met vele gezichten. Aangezien The Hunters ook de eerste partij hadden gewonnen was de winnaar van deze wedstrijd direct geplaatst voor de eredivisie. De singles liepen moeizaam 1-3 waarna de eerste koppel met een mooie laatste leg naar de Wels ging (2-3). De tweede koppel werd na een aantal matchdarts voor The Hunters toch net weggesnoept door de Wels(3-3). De teamgame was zenuwslopend, maar nadat The Hunters handenvol matchdarts misten, gooide Ron van Harskamp zijn tweede dart zeer resoluut midden in de dubbel 20(4-3)Wels Angels had zijn ticket voor de eredivisie te pakken.

De laatste wedstrijd was voor de Wels niet meer van belang , maar er werd mede door een mooie single partij van Ronald een tussenstand van 2-2 op het bord gezet. Na twee keer winst in de koppels en verlies in de teamgame werd dus ook de derde partij winnend afgesloten. Wels Angels en uiteindelijk DC Decima maken beide promotie naar de eredivisie. Maikel en Sabine, eigenaren van "De Wels " waren zeer opgetogen en kijken ernaar uit om volgend seizoen weer de thuisbasis te zijn van het ere-divisieteam de Wels Angels.

Uit de krant