Marc de Hond nam zijn handicap op de korrel tijdens de presentatie van het nieuwe Muze-seizoen. | Foto: Willem Krol
Marc de Hond nam zijn handicap op de korrel tijdens de presentatie van het nieuwe Muze-seizoen. | Foto: Willem Krol

De Muze presenteert programma voor komend seizoen

Algemeen Cultuur

Traditiegetrouw presenteert Theater De Muze in de maand mei haar programma voor het nieuwe seizoen. Dit jaar was gekozen voor een presentatie met een aantal artiesten, die een stukje van hun nieuwe theaterprogramma ten gehore brachten in de grote zaal. Lieneke le Roux en Myléne d'Anjou praatten het programma op humoristische wijze aan elkaar.

Door Ina Verblaauw

De middag werd geopend door Natasja Heemskerk, directeur van De Muze. "U heeft allemaal twee maskers gekregen. Een rode en een groene. Deze maskers staan symbool voor de twee kanten van het theater en keuzes maken".

Zij deed een oproep aan het publiek om nu eens niet alleen maar voor de gevestigde namen te gaan. "Youp van 't Hek en Karin Bloemen zijn altijd meteen uitverkocht. Maar er is zoveel meer, nog onbekend talent. Daarom hebben we besloten om dit jaar gratis vijf voorstellingen aan te bieden. Het kost u dus niets; na afloop van de voorstelling mag u zelf bepalen wat het u waard was". Een experiment waarvan iedereen zeer benieuwd is hoe dit zal uitpakken. Het initiatief is dapper en bemoedigend.
Het publiek kreeg zondag 7 mei een kijkje in het programma 2017-2018. Artiesten als René van Kooten en Marc de Hond gaven een voorproefje op hun nieuwe theatershow. Marc de Hond (zoon van) nam zijn handicap 'waarom zit ik in een rolstoel' op snedige wijze op de korrel, waarbij wethouder zorg, Marie-Jose Fles niet werd gespaard. Maar ook het optreden van de nog onbekende Marjolijn van Kooten bleek de zaal volledig mee te nemen in haar zoektocht naar rust in haar hectische bestaan en nam iedereen mee in haar cursus Mindfullness. Een voorbeeld van onbekend talent, dat in staat bleek de hele zaal mee te nemen in haar zoektocht.
Programmeur Laura Marcus leidde een quiz met vragen over het afgelopen theaterseizoen. Daarbij moesten de groene of de rode maskers worden opgestoken.

Na afloop van de presentatie was er een high tea met heerlijke hapjes en drankjes. De muziek werd verzorgd door de B.E.

Uit de krant