Afbeelding

Parel voor Technasium Northgo College

Algemeen Kort nieuws

audit ♦ Op maandag 20 maart bezocht een externe auditcommissie de Technasiumafdeling van het Northgo College. De commissie sprak de hele dag met leerlingen, docenten en opdrachtgevers uit het bedrijfsleven.

Het Technasiumteam heeft de strenge audit meer dan prima doorstaan. Op alle twaalf beoordeelde onderdelen werd een positief resultaat behaald. Dat betekent dat de school ook de komende vier jaar het predikaat Technasium mag voeren. 
Daarnaast was er nog een extra toekenning: Het team van het Northgo College ontving een 'parel' voor het internationale Technasium samenwerkingsproject met het Istituto Buonarroti in Trento, Italië. Deze parel wordt slechts zelden toegekend en geldt als de hoogste lof. 

De auditcommissie benoemde de brede, actuele projecten en het enthousiaste team. Zij gaven aan dat Technasiumleerlingen op het Northgo College uitstekend les krijgen en begeleid worden en hierdoor de gelegenheid krijgen hun vaardigheden sterk te ontwikkelen. De commissie vond het inbrengen van burgerschap (normen/waarden) in de bètatechnische projecten erg waardevol. 

Hoge eisen
Als het predikaat Technasium is toegekend, wordt een school eens per vier jaar bezocht door een auditcommissie. Aan de hand van twaalf indicatoren wordt de kwaliteit van het technasiumonderwijs getoetst. Deze indicatoren zijn gebaseerd op kwaliteitsdoelstellingen van Stichting Technasium. De commissie is terecht kritisch, het technasium is een unieke formule. Door de formule zorgvuldig te bewaken weet iedereen dat het Technasiumonderwijs van uitstekende kwaliteit is.
 

Uit de krant