Afbeelding

VVD Noordwijk heft glas op nieuw jaar

Algemeen Politiek

borrel ♦ Terwijl er landelijk nogal wat te doen was, kwam de VVD Noordwijk bijeen om met elkaar en een aantal genodigden van andere partijen uit de politiek en de diverse organisaties een toast uit te brengen.

Want de bijeenkomst stond nog in het teken van het nieuwe jaar. En een opvallend groot aantal Noordwijkers hadden van de uitnodiging gebruik gemaakt. En zochten een warm plekje in de sfeervolle Bentley Bar in de Hotel van Oranje.

Het was vooral een informele bijeenkomst met wel een officiële opening. Daarbij was het de voorzitter Björn Eussen naast fractievoorzitter Roberto ter Hark die de gelegenheid gebruikte om nog even hun licht te laten schijnen over actuele en niet actuele zaken. Er was dank en bewondering voor de mensen die zich zo inzetten voor de lokale politiek en het uitdragen van liberaal gedachtegoed.

Verkiezingscampagne

Heel actueel was de noodzaak tot fondsenwerving voor onder anderen de komende verkiezingscampagne. Een korte maar geslaagde veiling bracht naast een loterij een mooi bedrag op. Waar het bestuur blij mee was en geïnspireerd verder wil gaan om meer Noordwijkers enthousiast te maken voor de lokale politiek en die van de liberalen in het bijzonder.
Ook Tweede Kamerlid Leendert de Lange was van de partij en die gebruikte het spreekgestoelte om niet alleen aandacht te vragen voor zijn verkiezing als Kamerlid maar bovendien een kavel inbracht in de veiling. Welke recht gaf op een officiële ontvangst en rondleiding op het Binnenhof in en rond de Tweede Kamer. Of Leendert de Lange opnieuw de kamer in kan is nog lang niet zeker gezien zijn 41e plaats op de lijst. Hij verklaarde op dit moment wel actie te voeren om als vertegenwoordiger van de Bollenstreek met voorkeurstemmen te worden verkozen. 

Op de bijeenkomst war er ook inbreng van een buitenstaander. Een eigen kijk op de lokale politiek. Soms prikkelend, soms amusant maar toch vooral kritisch richting de Noordwijkse volksvertegenwoordiging. Maar daarnaast was de bijeenkomst vooral informeel en daarbij werden in diverse groepjes gezellig en geanimeerd actuele zaken werden besproken.
 

Uit de krant