Loth Lohr, bekend van Sesamstraat komt op zaterdag 3 februari voorlezen in de bibliotheek. | Foto: PR
Loth Lohr, bekend van Sesamstraat komt op zaterdag 3 februari voorlezen in de bibliotheek. | Foto: PR

Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

Algemeen Cultuur

voorlezen ♦ De Nationale Voorleesdagen 2017, van woensdag 25 januari tot en met zondag 5 februari, worden ook in de Bibliotheek Bollenstreek gevierd! Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. De Bibliotheek Bollenstreek organiseert daarom leuke en interactieve voorleesactiviteiten voor kinderen en hun ouders.

Het prentenboek De kleine walvis, geschreven en geïllustreerd door Benji Davies, staat tijdens De Nationale Voorleesdagen centraal. In het boek vindt Boy na een stormachtige nacht op het strand een jonge walvis. Het is het begin van een bijzondere vriendschap.
De kleine walvis werd verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2017.

Alle kinderen die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek, krijgen een vingerpopje van de walvis cadeau. Tijdens de Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen nog eens extra benadrukt. De bibliotheek ondersteunt ouders natuurlijk ook graag bij het voorlezen na deze week, met een uitgebreide collectie fantasierijke prentenboeken bijvoorbeeld. Wij zoeken graag mee naar een boek dat past bij elk kind.

Lot leest voor

Woorden Woorden Woorden! Woorden vertellen verhalen. Mooie, enge, spannende, grappige, zielige verhalen die je kan voorlezen. En dat komt Lot, bekend van Sesamstraat, graag doen! Zij is te gast op zaterdag 3 februari van 15.30 tot 16.30 uur in vestiging Noordwijk, Akkerwinde 1A.

De activiteiten zijn gratis. In verband met het aantal plaatsen adviseren wij om tijdig te reserveren via www.bibliotheekbollenstreek.nl/voorleesdagen

Uit de krant