Logo denoordwijker.nl
De bovenbouw van de Montessorischool was afgelopen maandag te gast bij het WK Lifesaving. | Foto: PR
De bovenbouw van de Montessorischool was afgelopen maandag te gast bij het WK Lifesaving. | Foto: PR
Kort nieuws

Montessorischool te gast op WK Lifesaving 2016

redsport ♦ Op maandag 12 september hebben de kinderen en leerkrachten van de bovenbouw van de Montessorischool een bezoek gebracht aan het evenement WK Lifesaving. 

De organisatie van het WK Lifesaving 2016 wil kinderen op deze manier kennis laten maken met de sport en het werk van de Reddingsbrigade.

Het programma van de ochtend bestond uit het kijken naar een wedstrijd Beachflags. De vrouwen van de Interclub Open streden in de voorrondes, waarvan de finale 's middags heeft plaatsgevonden. Wat een spirit zit er in de vrouwen die haar aan deelnemen. Juichend en enthousiast werden ze door de kinderen van Montessorischool Noordwijk aangemoedigd.

Daarna kregen de kinderen uitleg over de lifesaving sport, het strand en de zee. Na de presentatie was het tijd voor de kinderen om zelf aan de slag te gaan. Op de boulevard, op het ware finaleveld, kregen ze een clinic Beachflags. Op het moment dat wij bij het veld op de boulevard aankwamen, stond het Japanse team ons op te wachten. Samen met de crew begeleidden zij, op eigen initiatief, de clinic.

Als afsluiting mochten de kinderen in een reddingssloep en op een waterscooter zitten en werd er een leuke foto gemaakt als afsluiting.
 

Meer berichten