Afbeelding

Daniel Vonk wint Nederlands Jaarklassement

Algemeen Column

Daniel Vonk (13 jaar) won dit weekend het Jaarklassement van de Nederlandse Ski Vereniging in de afsluitende Kids Cup-finalewedstrijd.

Op de 500 meter lange overdekte skipiste in het Limburgse Landgraaf werden dit weekend de afsluitende wedstrijden van het seizoen gehouden door de Nederlandse Ski Vereniging. Daar streden ca. 250 Nederlandse wedstrijd skiërs in de leeftijd van 8 tot 16 jaar om de prijzen. Daniel eindigde op de moeilijke uitgesleten en ijzige slalom-piste na twee runs op de vierde plaats. Omdat hij al eerder dit seizoen twee overwinningen en een tweede plaats in de Kids Cup wedstrijden in Oostenrijk had geboekt werd hij eerste in het Jaarklassement. 

Het was een mooie afsluiting van een lang succesvol seizoen voor hem, waarin hij bij vele wedstrijden eerste of tweede werd. Tevens werd hij tweede bij de Nederlandse Kampioenschappen Slalom. 

Ook bij buitenlandse wedstrijden haalde Daniel enige goede resultaten. In de grootste Oostenrijkse wedstrijd van het jaar in Zauchensee (825 deelnemers) werd hij begin april vierde. Ook bij een Europese wedstrijd in Andorra werd hij vierde. Totaal deed Daniël aan ca. 15 Nederlandse wedstrijden en 20 buitenlandse mee.
 

Uit de krant