Ruperto Dorothea in duel met Mitchel Kappenberg van Ter Leede. | Foto: Ron van der Linden

Noordwijk declasseert Ter Leede

Sport

Het was een fijn middagje voor de Noordwijk supporters. Die dan ook veel bravoure de derde helft begonnen. Daarbij gingen over kansen op promotie en zelfs een kampioenschap. En zeker ook over de door Amezrine gestopte strafschop.

Noordwijk liet vanaf de aftrap zien dat ze zaken serieus wilde aanpakken. Hoewel de eerste aanvallende acties nog wat slordig werden aangepakt bouwde men in het verloop van de eerste helft aan een zeker overwicht. Wat werd omgezet in een 2-0 voorsprong.

Eerst werd het 1-0 door Lomis die na een vrije trap van Dorothea doelman Constatin het nakijken gaf. En na ruim een half uur werd het dus zelfs 2-0 door Jaap van Duin.

Ter Leede dat tot dan nauwelijks echt gevaarlijk was kreeg na rust een unieke mogelijkheid om de aansluitende treffer te maken. Maar de toegekende penalty , gegeven na een charge in de zestien, werd door Amezrine gestopt. Dat leek direct al de genadeklap te zijn. Terwijl de Sassenheimers wat feller aan de tweede helft waren begonnen was het nadien weer net als voor rust.

Noordwijk domineerde en zag diverse goede combinaties uitmondde in gevaarlijk doorkomen. Door een blunderende Constatin die verkeerd uit wierp, kon Jaap van Duin Lomis in staat stellen eenvoudig zijn tweede treffer te laten aantekenen. En een kwartier voor tijd werd het nog erger omdat Wendt, uit een voorzet van de voor Manuputty ingevallen Splinter, de 4-0 achter de wanhopige doelman werkte. En diezelfde Splinter maakte uiteindelijk ook nog een de vijfde. Met zijn specialiteit een haard strak schoot tekende hij voor de einduitslag: 5-0.

Na afloop keek de technische staf van de Rood-Witten natuurlijk direct naar de uitslag van concurrent Quick Boys. Die echter in de derby tegen Rijnvogels geen fout maakte. Corneille gaf toe dat hij tegen beter weten in toch had gehoopt op een missstap van de Boys. Nu blijft Noordwijk op vier punten achterstand en lijkt de nacompetitie via een tweede plaats op de ranglijst het hoogst haalbare, waarbij de wedstrijden tegen Rijnvogels en ASWH nog lastige obstakels kunnen blijken.

Volgende week de uitwedstrijd bij Zwaluwen. Deze ploeg verloor met 3-1 van ASWH. Quick Boys ontvangt het matig presterende Haaglandia op Nieuw Zuid. Winst voor Noordwijk en een misstap van de Katwijkers zou de spanning kunnen opvoeren. Maar dat laatste lijkt nauwelijks realistisch.