Logo denoordwijker.nl
Foto: pr

Primeur in zomerse muziekserie

  Activiteiten

De jeugdige Italiaanse organist Francesca Ajossa neemt donderdag 5 augustus plaats aan de speeltafel van het Knipscheer-orgel.

Hoewel de zomerserie Orgelconcerten in de Oude Jeroenskerk al 84 jaar bestaat, heeft nog nooit een Italiaanse organist een concert op het Knipscheer-orgel gegeven. 

Ajossa werd in 1999 geboren in Cagliari (Sardinië). In 2015 won zij de tweede prijs bij het Premio Abbado Concours. In 2016 werd zij toegelaten tot de Young Talents Class van het Internationaal Orgel Festival in Haarlem. Recentelijk is zij gevraagd terug te keren naar datzelfde festival als deelnemer van de Excellence Class. 

Ze studeerde in 2018 als Erasmus-student bij Ben van Oosten aan het Rotterdams Conservatorium,  rondde die studie cum laude af als Master of Music en ontving de Grada van Beek-Donner Scholarship 2018-2019, als meest veelbelovende muziekstudent. 

De jonge organist speelt werken van Italiaanse en Nederlandse componisten, waaronder Adriaan Schuurman. Het concert, ook te volgen op het grote videoscherm, begint om 20.15 uur. Er is in de Oude Jeroenskerk plaats voor 100 personen. Kaarten kosten 7 euro (Vrienden 5 euro) en kunnen digitaal worden besteld via www.muziekinjeroen.nl. 

Meer berichten