Afbeelding
Foto: pr

Supporters Noordwijk getrakteerd op 4-1 winst

Sport Sport

Voor de Noordwijksupporters was het nog een middagje genieten. Want de 4-1 overwinning in de slotwedstrijd van het voetbalseizoen was er niet zo maar een. Aartsrivaal Quick Boys werd nog even met de neus op de feiten gedrukt. Een aansprekende trainer en een voor Noordwijk onhaalbare begroting geven bepaald geen garantie op gewenst resultaat. 

Bij de Katwijkers ligt de ambitie bepaald hoger dan het halen van een 12e plaats. Noordwijk daarentegen kon zeer tevreden met de manier waarop er deze competitie de punten werden binnen gehaald. De uiteindelijke zevende plaats op de ranglijst en de 54 punten uit de 34 wedstrijden maakten de ambities van Noordwijk meer dan waar.

Ook deze middag steunde Noordwijk op de bepalende spelers zoals Wendt, Bosma en Van Staveren. Maar we zouden de andere spelers bepaald tekort doen als we hun rol in het geheel niet zouden waarderen. Want Noordwijk bleek dit seizoen te opereren als een hecht team, het kenmerk dat de samensteller trainer Kees Zethof al jaren met zich meedraagt.

De feitelijke strijd ging feitelijk nergens meer over. Restte dus het chauvinisme en duidelijk was wel dat dit in het team van de Roodwitten meer leefde dan bij de blauwwitten. De Katwijkers kwamen na een kwartier nog wel op een miraculeuze manier op de 0-1. En toen leek het nog een wedstrijd te worden. Maar opnieuw een kwartier later viel via een uitstekende De Kruijs de gelijkmaker: 1-1

Dat werd ook de ruststand. Maar na de thee stelde Noordwijk definitief orde op zaken. Met iets meer fanatisme werden de Katwijkers teruggedrongen. En al na 3 minuten zorgde Roshanali voor de voorsprong: 2-1 Via goals van Van Staveren in de 65e en een penalty van dezelfde speler werd de einstand bepaald op 4-1.

Afscheid

De Noordwijk-supporters mochten vervolgens luidruchtig afscheid nemen van de vertrekkende spelers. Reynaers, De Kruijs, Van der Zalm, Overvliet en keeper Van Vliet gaan volgend seizoen hun geluk elders beproeven. Dus zal Zethof om de vertrouwde steunpilaren heen het team weer compleet moeten maken. Maar eerst is er het zomerreces om straks vol goede moed de voorbereiding van het volgend voetbalseizoen te kunnen beginnen.

Uit de krant