Logo denoordwijker.nl
Marios Lomis in luchtduel met Dirk van Leenen en Robert Kooiman van RVVH. | Foto: Ron van der Linden
Marios Lomis in luchtduel met Dirk van Leenen en Robert Kooiman van RVVH. | Foto: Ron van der Linden
Sport

Noordwijk blijft steken op 2-2 tegen RVVH

  Sport

voetbal ♦ Het is Noordwijk weer niet gelukt om de volle winst binnen te slepen. Trainer Corneille moest wederom machteloos toezien dat kansen niet werden verzilverd.

Deze keer werden de supporters al binnen enkele minuten totaal verrast. Eerst door tegenstander RVVH die een slordigheid van Noordwijk, bij het rondspelen van de bal, direct afstrafte: 0-1. En direct daarna door een fraaie treffer van Westdijk die de keeper met een diagonaal schot kansloos liet: 1-1. En na ruim een kwartier kwam de 2e tegenvaller. Een hoge voorzet werd verdedigend totaal verkeerd beoordeeld en Amezrine had het nakijken: 1-2.

Balvaardig

RVVH toonde zich in die fase ook een balvaardige ploeg die keer op keer door het midden richting het doel wist te komen. Kennelijk reden voor Corneille om in te grijpen en Mark Veerman in te brengen.
Maar ook hij kon het tij niet keren. Noordwijk toonde technische vaardigheid, zocht wel degelijk naar de combinaties maar er was daarbij van passie nauwelijks sprake.

Terwijl RVVH strijdlust als wapen gebruikte kon Noordwijk de goede wil nauwelijks zichtbaar vorm geven. De combinaties waren te vaak voorspelbaar en leverde te vaak geen zichtbaar resultaat. Wel die ene keer toen Westdijk de punt van zijn schoen tegen een bal van Lomis wist te krijgen: 2-2.

Passie

Maar ook daarna bleef het veel van het zelfde. Noordwijk de ploeg in balbezit. RVVH het team met strijdlust en passie. De supporters langs de lijn wachtten met angst in het hart op een niet verdiende treffer van RVVH. Zij zagen dat de kansen voor Noordwijk waren maar ook dat combinaties vaak smoorden in schoonheid. Hierbij wel de aantekening dat keeper Spelde presteerde waar Amezrine tot nu toe geen kans toe zag, de wedstrijd op persoonlijke kwaliteiten beslissen.

Kansen kreeg Noordwijk dus wel. Ook onfortuin, zoals een lob op de lat en een onmogelijke redding van de keeper, leek een hoofdrol te spelen. Maar in voetballand is bekend dat geluk ook afgedwongen moet worden. En juist dit element speelt trainer Corneille deze competitie parten. De wanhopige wissels van Borsboom voor Westdijk en Van der Krogt voor Dorothea brachten eveneens niet het gewenste resultaat van 'de gouden wissel'. En dus voelde het gelijke spel voor de supporters wederom aan als 'met lege handen achter blijven'.

Zaterdag de enige derby in deze klasse tegen Ter Leede. Zeker geen gemakkelijke tegenstander die dit seizoen nog maar 1 wedstrijd verliezend afsloot. Toch is de kans op winst in Sassenheim zeker denkbaar. Vooral wanneer er een mespuntje venijn aan het Noordwijkse spel kan worden toegevoegd.

Meer berichten