Logo denoordwijker.nl
Foto:

Benefietlezing ‘Alles over borstkanker’

  Lezingen

Een groep dames van de ToerFietsClub (TFC) Noordwijk fietst in oktober de Pink Ribbon Ride; drie keer minimaal 100 kilometer om geld in te zamelen voor onderzoek naar borstkanker. De TFC nodigde de auteurs van het boek ‘Alles over borstkanker’ uit voor een benefietlezing op donderdag 16 september om 17.00 uur in het Cultuurcafé aan De Keuvel in Noordwijk-Binnen. 

‘Alles over borstkanker’, verscheen voor het eerst in 2007 en is intussen uitgegroeid tot de bijbel over borstkankerbehandeling. Jaarlijks worden ruim 17.000 vrouwen en ca. 150 mannen met de diagnose borstkanker geconfronteerd. Het boek is geschreven door de specialisten Hester Oldenburg en Marie Jeanne Vrancken Peeters. Zij zijn als arts iedere dag met borstkanker bezig en hebben het boek geschreven voor vrouwen met borstkanker of een verhoogd risico daarop en iedereen die op zoek is naar informatie die kan helpen bij het maken van de juiste behandelkeuzes.

Oldenburg en Vrancken Peeters hebben met het boek een doel: informatie op de juiste manier overbrengen die nodig is voor de vrouw. Daarnaast hebben de twee een droom: dat we borstkanker steeds verder onder controle krijgen en patiënten steeds minder aan borstkanker zullen overlijden.

Voor de benefietlezing is iedereen welkom en er is een mogelijkheid vragen te stellen, het boek aan t4 schaffen en het dames van de TFRC Noordwijk te sponsoren. Het damesteam bestaat uit ca. 12 vrouwen die in oktober voor Pink Ribbon op de fiets stappen. Het doel van de Pink Ribbon Ride is tweeledig: met elkaar een sportieve fietsprestatie leveren en daarnaast geld inzamelen voor Pink Ribbon. De dames zamelen ook online sponsorgeld in via 

www.fietsen.voorpinkribbon.nl De lezing vindt plaats op donderdag 16 september om 17:00 uur bij Boekhandel van der Meer/Het Cultuurcafé. Reserveren voor de lezing is aan te bevelen via www.boekhandelvandermeer.nl.

Meer berichten