Logo denoordwijker.nl
Gerard en Wil Turk-de Haas met Wendy Verkleij. | Foto: Ina Verblaauw
Gerard en Wil Turk-de Haas met Wendy Verkleij. | Foto: Ina Verblaauw

‘Moepi en Poei’ vieren diamanten jubileum

De felicitatiebrieven van het koningspaar en de Commissaris van de Koning lagen op tafel. Burgemeester Wendy Verkleij kwam langs om het echtpaar Gerard en Wil Turk-de Haas te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk. Op één van de felicitatiekaarten met hun trouwfoto worden ze Moepi en Poei genoemd, welke namen nog steeds in de familie worden gebruikt.

Door Ina Verblaauw

Gerard (1934) en Wil (1937) zijn allebei echte Noordwijkers, al is Gerard geboren in het ziekenhuis Leiden. Hij woonde met zijn ouders en zeventien (!) kinderen in de Tramsteeg; Wil komt uit een gezin met acht kinderen en woonde in de Bronckhorststraat. Ze leerden elkaar kennen via de sport: handbal en tafeltennis. Al snel vroeg Gerard verkering. Het stel wilde trouwen maar huisvesting was ook toen een probleem. Bij de gemeente werd tegen de 24-jarige Gerard gezegd: “Je komt pas in aanmerking voor een huis als jullie leeftijden opgeteld 65 jaar is”. Ze startten in een zomerhuisje in de Beatrixstraat. In 1965 konden ze het huis kopen, waar ze nog steeds wonen. Het echtpaar kreeg vier kinderen en heeft inmiddels negen kleinkinderen. 

Gerard zat in zijn werkzame leven in de bloembollenexport en maakte op 47-jarige leeftijd de overstap naar een ingenieursbureau in Den Haag. Wil werkte in de winkel van Van Asten, zorgde voor de kinderen en werkte daarna bij Hotel Op de Hoogte. Er werd veel gereisd over de hele wereld. Hun huwelijksfeest is uitbundig gevierd met het hele gezin. “Een groot cadeau dat wij zo’n fijn gezin hebben! ” Volgens Gerard is het geheim van een goed huwelijk: “Elkaar vrij laten in je doen en laten.” 

Het paar fietst nog volop en één keer per jaar organiseren de kinderen een tafeltennistoernooi waaraan ook Moepi en Poei meedoen!

Meer berichten