Afbeelding

Nationale Voorleesdagen bij Bibliotheek Bollenstreek

Algemeen Cultuur

Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari vinden voor de 19e keer De Nationale Voorleesdagen plaats, met als feestelijke start Het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 26 januari. Tijdens de Nationale Voorleesdagen staan het Prentenboek van het Jaar Maar eerst ving ik een monster (Lemniscaat) en de negen andere prentenboeken uit de Prentenboek Top 10 centraal. 

De Bibliotheek Bollenstreek heeft leuke inspiratietassen samengesteld met vijf prentenboeken, informatie over voorlezen en de bibliotheek en een leuke voorleesgadget. In alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek zijn de tassen voor jeugdleden en nieuwe jeugdleden verkrijgbaar. Kinderen tot 18 jaar worden gratis lid van de Bibliotheek. Er is een beperkt aantal tassen, dus wees er snel bij en maak je kind lid van de Bibliotheek.

De Nationale Voorleesdagen 2022

Voorlezen maakt je leuker! Want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, het vergroot de woordenschat én het taalbegrip van peuters en kleuters. De helft van de ouders zou graag meer willen voorlezen aan hun kind(eren) dan ze eigenlijk doen, blijkt uit onderzoek in opdracht van Stichting CPNB en Stichting Lezen. Tijdgebrek is daarbij de belangrijkste reden, daarnaast blijkt dat ouders behoefte hebben aan voorleestips. Welke boeken passen bij de leeftijd en welke boeken zijn het meest geschikt voor interactief voorlezen? De Nationale Voorleesdagen en de Bibliotheek Bollenstreek helpen hiermee. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. 

Meer weten over voorlezen of boekentips ontvangen? Kom dan langs bij de Bibliotheek Bollenstreek of bekijk de website www.bibliotheekbollenstreek.nl/nvd

VoorleesExpress

Voor kinderen die moeite hebben met taal is voorlezen minstens zo belangrijk. De Bibliotheek Bollenstreek ondersteunt met de VoorleesExpress gezinnen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar die een taalachterstand hebben door voor te lezen en taalspelletjes te doen. Zo breiden de kinderen hun woordenschat uit en ontwikkelen zij hun taalgevoel. Bovendien ontdekken ze hoe leuk boeken zijn. De VoorleesExpress is op zoek naar vrijwillige coördinatoren die bij willen dragen aan een succesvol verloop van deze voorleestrajecten. Interesse? Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekbollenstreek.nl/vle

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant