Routiniers Jordy Groot en Timo Ruigrok blijven van vaste waarde voor  hoofdklasser SJC.
Routiniers Jordy Groot en Timo Ruigrok blijven van vaste waarde voor hoofdklasser SJC. Foto: Johanna Oskam

SJC en Alcides delen de punten: 1-1

Algemeen Sport

De omstandigheden waren met een stevige koude Noorderwind en soms druilerige regen, wat men noemt somber. Maar dat weerhield de SJC-supporters er niet van om hun favorieten bij de eerste wedstrijd van de competitie massaal te steunen. Er ontstond dan ook, ondanks de wat teleurstellende wedstrijd van SJC tegen Alcides, wel een kenmerkende voetbalsfeer. 

Het begon met een opmerkelijke entree van SJC. De spelers droegen namelijk een wit T-shirt waarop de tekst was te lezen: Sterkte Chris. Dit gaf aan dat de selectie zich zeer betrokken voelt bij de ongelukkige Chris Hoogervorst die in de laatste oefenwedstrijd een dubbele beenbreuk opliep en daardoor een jaar uit de roulatie zal zijn.

Vanaf de aftrap zagen de toeschouwers 2 ploegen die de aanval zochten zonder de verdedigende taken te verwaarlozen. De aanvallende bedoelingen stranden dan ook meestal op de stugge verdedigers. Bij SJC waren het routiniers Timo Ruigrok en Jordy Groot de lijnen uit moesten zetten. 

De eerste grote kans was er voor Tom Duindam, na een avontuur in Lisse weer terug op zijn vertrouwde plek aan de Lageweg. Even nam SJC meer initiatief en opnieuw Tom Duindam zag na 20 minuten zijn kopbal door de keeper gekeerd. 

Niet veel later kreeg SJC een strafschop toegewezen. Dezelfde Tom Duindam werd al of niet in het strafschopgebied aangetikt door keeper IJzerman. Scheidsrechter en Leidenaar Boyd van Kommer floot en wees resoluut naar de witte stip. En vanaf de elfmeter voltrok Jordy Groot hierop gedecideerd het vonnis: 1-0.

Hierna verzuimde SJC de voorsprong te vergroten. Terwijl het verdedigend nauwelijks iets werd weggegeven kwamen er meer aanvallende impulsen. Vooral Martijn van Trigt maakte het zijn tegenstander lastig. Een schot ging rakelings naast waardoor de kritische toeschouwer zich wel afvroeg waarom de vrijstaande Demir Strojil niet in stelling werd gebracht. 

Na ruim een half uur spelen viel de gelijkmaker. Nadat keeper Schelvis al een keer de doorgebroken Boye Keizer van scoren af wist te houden was het Sil Kuurman die wel het net wist te vinden. Geholpen door SJC, middels knullig balverlies op het middenveld, maakten de geelzwarten gelijk: 1-1. Dit gaf de Drentenaren kennelijk moed en vooral fysiek bleven ze tot de rust gemakkelijk overeind. 

Tijdens de thee zal er over een betere aanpak zijn gesproken. Zoals Jordy Groot na de wedstrijd zei: ‘We zouden geduldig wachten op de mogelijkheden, maar helaas bracht dit geen resultaat.’

En daarmee is de uitslag van de strijd dan direct al bekend. Beide ploegen kregen steeds meer last van het door de regen glad geworden kunstgras. Waardoor het niveau bedenkelijk bleef, vloeiend aanvalsspel spaarzaam was, maar de amusementswaarde er niet onder leed. Wisselink liep tegen geel op en trainer IJzendoorn liet daarop Stan Ruigrok zijn plaats innemen. SJC liet zich weer wat meer gelden. Een inzet van Tom Duindam werd tot corner verwerkt. Na een fraaie actie op rechts van Stan Ruigrok kwam er een scherpe voorzet. De instormende Van Trigt kwam een teenlengte tekort om tot scoren te komen. Een vrije trap vanaf de 16 vloog net over. Met Mark Turk voor Younes Seghrouchni en Wesly Haasnoot voor Van Trigt probeerde Marcel IJzendoorn de winnende treffer af te dwingen. Dat resulteerde in de slotminuten tot een serie corners voor SJC. Vreemd genoeg en tegen de gebruikelijke regel in gaf scheidsrechter Van Kommer geen gelegenheid meer de laatste corner te nemen. Dus in de stand kwam geen verandering meer.

SJC heeft pas over twee weken zijn tweede competitiewedstrijd, opnieuw thuis, tegen TOGB uit Berkel en Rodenrijs. Een oude bekende die het SJC altijd moeilijk weet te maken. 

Uit de krant