Logo denoordwijker.nl
Foto:

Minder testen afgenomen, maar aantal besmettingen daalt nog niet

Regio • In de week van 4 januari tot 10 januari zijn 13.798 personen getest in de corona teststraten. Hiervan bleek 13,7 procent positief, dat is hetzelfde percentage als vorige week. In de commerciële teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen samen testten 2524 personen uit Hollands Midden positief op corona. Afgelopen week overleden 29 personen aan de gevolgen van het coronavirus. 

Rond de feestdagen bleef het aantal positieve testuitslagen gelijk aan de piek van voor de lockdown, ondanks de strengere maatregelen. Nu de feestdagen voorbij zijn, ziet de GGD voor het eerst een daling in het aantal testafnames. Het percentage positieve testen daalt alleen nog steeds niet. De effecten van de harde lockdown zijn dus nog niet zichtbaar in de cijfers. 

Vaccinatie

Op vrijdag 15 januari start de GGD Hollands Midden met het vaccineren van zorgpersoneel. Op dit moment zijn bijna alle beschikbare plekken in onze regio ingepland. Bent u zorgmedewerker, heeft u een uitnodiging ontvangen en wilt u zich laten vaccineren? Maak dan nog snel een afspraak.

De GGD Hollands Midden ontvangt veel telefoontjes van mensen die kwetsbaar zijn, maar nog geen uitnodiging voor vaccinatie hebben ontvangen. Zij willen graag weten of het verstandig is dat zij zich laten vaccineren. Op dit moment heeft de GGD nog geen antwoord op deze vragen. De GGD heeft alleen antwoord op vragen over de bijwerkingen en de werkzaamheid van het Pfizer-vaccin. De Gezondheidsraad geeft nog advies over welke doelgroep welk vaccin toegediend krijgt. Pas dan weet de GGD met welk vaccin u gevaccineerd wordt en kunnen wij antwoord geven op de vraag wat wijsheid is in uw specifieke situatie.

De GGD vraagt daarom aan iedereen die nog geen uitnodiging voor vaccinatie heeft ontvangen te wachten met bellen. Neem nadat u een uitnodigingbrief heeft ontvangen contact op met uw eigen huisarts om uw persoonlijke situatie te bespreken. Uw huisarts is namelijk het beste op de hoogte van uw situatie. Komt u er met uw eigen huisarts niet uit? Dan kunt u tegen die tijd ook contact opnemen met de GGD voor advies.

Mutatie coronavirus Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika

De laatste weken is er veel aandacht voor de coronamutatie uit het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika. De GGD Hollands Midden houdt de situatie goed in de gaten en onderzoekt testafnames op deze nieuwe varianten. Op dit moment zijn de nieuwe virusvarianten nog niet aangetroffen in onze regio. 

Meer berichten