Logo denoordwijker.nl
Foto: Rick van Wijnen
Sport

Heren NOVO belonen zichzelf niet

In Bergambacht mochten de Noordwijkers oude bekende heren van Thor na een aantal jaar weer treffen. Dit deden de heren voor het eerste onder toeziend oog van Van Daalen niet onverdienstelijk, maar er had meer in gezeten.

Na uitgestelde wedstrijden en ziekte kon coach Rob van Daalen eindelijk zijn heren zien spetteren in het veld, welke een wedstrijd werd van uitproberen. De heren van Thor konden in de eerst set geen verweer geven tegen het gedegen spel van NOVO. NOVO pakte meerdere service series en liep al snel uit in de eerste set, wat uitte in een 19-25 setwinst.

Met een dubbele wissel in de tweede set moest NOVO al snel tegen een ruime achterstand aan kijken. De Noordwijkers moesten een 6 punten achterstand wegwerken. Met sterker afwisselend spel van Tim Oortwijn konden Tom van der Meer, Gijs Paulides en Bart de Koning in stelling gebracht worden. De Koning wist veel ballen venijnig op te lossen en Van der Meet trok weer zijn springschoenen aan om onder anders vanaf de 3 meter snoeiharde ballen richting het veld Thor te brengen. De set werd door NOVO naar zich toe getrokken met 20-25.

Daarna wist NOVO het voortouw te nemen in de derde set, maar de snelheid in he spel nam af. Toch kwam NOVO uiteindelijk op voorsprong met 21-23 en de set en wedstrijd winst lag in de handen van de Noordwijkers. Toch wist Thor juist de stoute schoenen aan te trekken en NOVO even terug te zetten. De teams kennen elkaar al langer en dit was niet de eerste wedstrijd die een kanteling kende. Thor herpakte zich en met de 23-25 setwinst voelde ze zich gesterkt in de vierde set. De servicedruk van NOVO viel weg en Thor wist snel uit te lopen. Met 25-17 winst voor Thor moest voor NOVO de eerste vijf setter van dit seizoen gestart worden. Daarin kwam Dennis Glasbergen aan service om de genadeslag toe te dienen. Met zijn service serie kwam NOVO op 1-9 voorsprong en liep ontspannen naar een winst met 9-15 en daarmee de tweede zege voor NOVO.

Zaterdag 17 oktober mogen de heren eindelijk weer op het eigen Sportpark Duinwetering spelen. Ditmaal om 15.30 uur tegen het onbekende VVV Delta uit Delft.

Meer berichten