Vorige week werd de samenwerking getekend om het Vinkeveld verkeersveiliger te maken voor schoolkinderen.    
| Foto: Ina Verblaauw
Vorige week werd de samenwerking getekend om het Vinkeveld verkeersveiliger te maken voor schoolkinderen. | Foto: Ina Verblaauw

Samen Duurzaam Veilig op weg naar Vinkeveld

Algemeen

Veilig, duurzaam en samen zijn de sleutelwoorden voor de ondertekening van een plan om de wijk Vinkeveld nog veiliger te maken voor met name de schoolkinderen. Met alle betrokkenen is gekeken naar de diverse verkeerssituaties die voor verbetering in aanmerking komen. Zeven partijen ondertekenden de overeenkomst: de gemeente Noordwijk, basisscholen Hoffenne en De Jutter, wijkvereniging Vinkeveld, Politie, Veilig Verkeer Nederland en Holland-Rijnland.

Door Ina Verblaauw

Wethouder Roberto ter Hark gaf donderdag 17 september in een korte toelichting aan dat de aanbevelingen de komende tijd zullen worden uitgevoerd. “De onduidelijke verkeerssituaties worden aangepakt. Zo komen er o.a. aanpassingen aan de rotondes in de wijk. De voorrangsregel gaat voor fietsers gelden”.

Basisschool De Jutter nam de eerste stoeptegel in ontvangst, waarvan er diverse in de wijk worden geplaatst. Met de tekst “stoeprand….stop” of één van de andere gekleurde tegels worden de kinderen geleid naar de meest veilige route. De afbeeldingen worden in het lespakket opgenomen, zodat ze voor de kinderen herkenbaar zijn.

Basisschool De Hoffenne heeft inmiddels de ingang van de school verplaatst, zodanig dat die uitkomt op het voetpad in plaats van op de parkeerplaats. Met het doorknippen van een rood lint werd dit hek door de wethouder in gebruik gesteld. Het belang van verkeerslessen op school werd door iedereen ondersteund, met daarbij ook de oproep aan ouders om de kinderen vooral lopend of op de fiets van en naar school te begeleiden.

Uit de krant