Logo denoordwijker.nl
Melvin van Stijn draait hier door de Emmen-verdediging maar zijn assist levert geen doelpunt op. | Foto: Johanna Oskam
Melvin van Stijn draait hier door de Emmen-verdediging maar zijn assist levert geen doelpunt op. | Foto: Johanna Oskam
Sport

Gelijkspel voor SJC tegen Emmen

Na afloop was er een zeer tevreden coach van Emmen. Maar SJC-trainer Marcel IJzendoorn kon met het gelijke spel nauwelijks tevreden zijn. Zijn selectie had geen kans gezien het grote overwicht en de vele kansen om te zetten in voldoende treffers. Zodat na een eerste winst in Meppel direct al een tegenslag werd geïncasseerd.

Het bijna 100-jarige SJC moet het na het vertrek van een groot aantal spelers voorlopig weer doen met veel spelers uit eigen opleiding. Die vooral nog ervaring moeten opdoen om in de hoofdklasse een rol van betekenis te kunnen spelen. Maar dat mag geen excuus zijn voor het gelijke spel, want met Jordy Groot, Abbas Al Tamimy, Timo Ruigrok, Melvin van Stijn en sluitpost Kevin Schelvis is er ook de nodige ervaring aanwezig binnen de ploeg van IJzendoorn.

Vanuit die ervaring veroverde SJC ook direct een overwicht. Daarbij waakte IJzendoorn ervoor om via een onverwachte counter, op achterstand te komen. SJC wachtte de tegenstander op de middenlijn op en probeerde, na het veroveren van de bal, linea recta het vijandelijke strafschopgebied op te zoeken.

SJC kwam in de tiende minuut op voorsprong. Juist nadat IJzendoorn zijn spelers luidkeels had laten weten dat er met meer agressie gepoogd moest worden om efficiënt af te ronden was het Chris Hoogervorst die het net liet bollen: 1-0.

Een na deze treffer te verwachten tegenoffensief van Emmen bleef uit. Ook al omdat SJC simpelweg de betere ploeg bleek te zijn. Maar ondanks het dominante spel bleven treffers uit. Ook al omdat een gretige Van Trigt de buitenspelval niet wist te ontwijken.

Met de minimale voorsprong kwam het rustsignaal en na de thee kwam Emmen met wat meer dadendrang het veld op. SJC moest even terug maar herstelde zich snel. Omdat Timo Ruigrok niet echt in goeden doen bleek en de jeugdige aanvallers nog net iets te onervaren, was het spel van de Noordwijkers bepaald niet efficiënt.

Na ruim een uur viel uit het niets plotseling de gelijkmaker: 1-1. Met Abbas al Tamimy voor Wesley Haasnoot en Jordy Hoogervorst voor Melvin van Stijn moest de volle winst worden binnen gehaald. Dat dit niet lukte kwam niet door een falend spelconcept maar simpelweg om dat de allermooiste kansen niet tot doelpunten leidde.

Tegenover maar liefst een zestal grote mogelijkheden voor SJC stond slechts een miniem kansje voor Emmen. Treffers bleven dus uit waardoor er slechts een schamel puntje aan het saldo kon worden toegevoegd.

Zondag gaat SJC naar Grootebroek om bij De Zouaven te gaan strijden om de winst. Deze ploeg was in hun eerste thuiswedstrijd met de 4-1 winst op RKZVC zeer productief. Maar moest deze week tegen Alphense Boys een 3-0 nederlaag incasseren.

Meer berichten