Facelift voor Oude Zeedorp | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
De bouw van ‘Residence Van Henegouwen’ kan zorgen voor verrijking van de  woonkwaliteit aan zee. | Afb. PR
De bouw van ‘Residence Van Henegouwen’ kan zorgen voor verrijking van de woonkwaliteit aan zee. | Afb. PR (Foto: )

Facelift voor Oude Zeedorp

Verlost worden van die vroeg vertrekkende personeelsbusjes en andere overlast die wordt ervaren door de aanwezigheid van de zogeheten arbeidsmigranten. Dat is al lange tijd een wens van de van wijkvereniging ‘Het Oude Zeedorp’. Die wens lijkt sneller dan verwacht in vervulling te gaan. Want waarschijnlijk wordt reeds na de bouwvak begonnen met de sloop van Hotel Alwine, het Strandhotel en voormalig garagebedrijf Johan van Rijn.

En vervolgens wordt dan op de hoek van de Jan van Henegouwenweg en Golfweg in ijltempo ‘Residence Van Henegouwen’ gerealiseerd. Het betreft een kleinschalig wooncomplex, bestaande uit twee etages en een kap, conform de uitdrukkelijke wens van de wijkvereniging. Het bevat 23 appartementen en hiervoor hebben inmiddels al veel Noordwijkse gegadigden interesse getoond.

Facelift

Op verzoek van de omwonenden van het Strandhotel en Alwine deden de eigenaren de toezegging dat binnen anderhalf jaar na het onherroepelijk worden van alle plannen, gestart zou worden met de sloop van beide panden. Aan die belofte willen zij graag aan voldoen; zoals nu blijkt ook al eerder, namelijk binnen één jaar na dato. Daarmee maken de arbeidsmigranten plaats voor woningzoekenden en krijgt dit deel van het Oude Zeedorp de gewenste facelift in harmonie met de leefomgeving.

In de afgelopen maanden heeft Van Egmond Architecten gewerkt aan een optimalisatie van het plan. Dit heeft geleid tot een klein aantal aanpassingen en verbeteringen. De hoeveelheid appartementen is iets teruggebracht, van 25 naar 23. Het trappenhuis met lift is verplaatst. Ook is de inrit van de parkeerkelder aan de Golfweg vervallen; deze wordt nu gecombineerd met de al toegestane uitrit op de hoek van de Jan van Henegouwenweg.

Wijzigingsvergunning

Deze veelal ondergeschikte zaken passen binnen het vastgestelde bestemmingsplan of de zogenaamde ‘kruimelgevallenregeling’. Hiervoor is inmiddels een wijzigingsvergunning aangevraagd. Naar verwachting zal deze vergunning dan ook spoedig worden verleend. Indien er eventueel toch nog enige bezwaren rijzen, wordt de bouw mogelijk uitgesteld tot voorjaar 2021 of later. De nieuwbouw zal worden gerealiseerd door Bouwbedrijf Lange van der Plas.

De bouw van ‘Residence Van Henegouwen’ zal ongetwijfeld een mooie impuls betekenen voor de woonkwaliteit in de oude kern van Noordwijk aan Zee. Een verrijking voor de omgeving. Diverse Noordwijkers hebben zich inmiddels als geïnteresseerde gemeld bij Bonnike Makelaardij, die de verkoop gaat begeleiden. Voor hen en veel omwonenden kan er niet snel genoeg worden begonnen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>