'Kom niet naar het strand' | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
 | Foto: Wim Siemerink
| Foto: Wim Siemerink (Foto: )

'Kom niet naar het strand'

'Kom vrijdag 27 maart niet naar strand en boulevards', daartoe roept de gemeente Noordwijk op. De kust lokt. Zeker met het mooie lenteweer. Daarom deze oproep.

Het mooie lenteweer duurt nog even. Daarom roept burgemeester Wendy Verkleij opnieuw op om vrijdag 27 maart niet naar het strand van Noordwijk te komen. In samenspraak met de veiligheidsregio zijn er verschillende maatregelen genomen. Er zal extra toezicht zijn. Parkeerplaatsen aan de kust zijn vooralsnog dicht. Vooral bedoeld om toestromende recreanten te ontmoedigen. 

Inwoners kunnen natuurlijk een frisse neus op het strand halen, als ze ten minste de coronarichtlijnen naleven. Het weekend is het weer minder gunstig, zo is de verwachting. Dan zijn de maatregelen niet van kracht. Wel kijken politie en Boa’s op zaterdag en zondag hoe het gaat met het verkeer en de toeloop. Zodra er sprake is van een toename van recreanten wordt opnieuw afgestemd welke maatregelen er genomen kunnen worden. 

De burgemeester: “We moeten alert zijn. Als het moet ook echt handelen. Het voorkomen van besmettingen met het coronavirus heeft ieders prioriteit.”

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>