Sinterklaas zet zaterdag voet aan wal | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Hopelijk is het zaterdag beter weer als Sinterklaas aankomt. | Foto: Marcel Verheggen
Hopelijk is het zaterdag beter weer als Sinterklaas aankomt. | Foto: Marcel Verheggen (Foto: Cor de Mooy)

Sinterklaas zet zaterdag voet aan wal

Op 16 november zet Sinterklaas weer voet aan wal in Noordwijk. Met een voorprogramma dat start om 9.30 uur wordt Sinterklaas en alle Pieten een warm welkom bereid als zij in hun geliefde Noordwijk aankomen.

Sinterklaas wordt ook dit jaar weer binnen gevaren door de vertrouwde reddingboot Paul Johannes van de KNRM. Burgemeester Hermans-Vloedbeld en Cees van Wijk, voorzitter van de Noordwijkse Ondernemers Vereniging zullen, nadat de kapitein stipt om 10.00 uur de boot op het strand heeft gezet, de Sint officieel ontvangen.

Tijdens het voorprogramma zullen alle liedjes nog een keer goed geoefend worden. Samen met Paul Sellers, dans- en muziekpieten zullen alle kinderen dan klaar zijn voor zijn komst.
Leerlingen van dans- en balletschool Jorien Boot zullen een optreden verzorgen. Om 11.00 uur zal de stoet vanaf het strand vertrekken en start de intocht door Noordwijk.
Ook aan de kinderen met een glutenintolerantie zal worden gedacht. De Hoofdpiet voorziet in de Hoofdstraat en in de Kerkstraat deze kinderen van glutenvrije kruidnoten.

Route

Noordwijk aan Zee: 11.00 uur: Start route te voet door de Hoofdstraat. Aan het einde van de Hoofdstraat ter hoogte van de Punt staat een speeltoestel, De Nick Jr Playtrailer is bij uitstek de attractie waar de kinderen in afwachting van de Sint kunnen spelen, springen en klauteren. Let op: schmink is in het toestel niet toegestaan. Er zal hiervoor een tafeltje met afschminkspullen staan. Einde route Noordwijk aan Zee 12.00 uur.

Noordwijk-Binnen: 12.30 uur aankomst Kerkstraat. Hierna zal rond 13.00 uur op het plein bij de Bruna, de ontvangst plaatsvinden door Krijn van der Bent, voorzitter van de Winkeliersvereniging Noordwijk Binnen en Cees van Wijk, gevolgd door een optreden verzorgd door leerlingen van Gymnastiek- en Sportvereniging DOS. Het slotakkoord wordt verzorgd door de Pietenband. Het programma duurt tot 13.30 uur.

Over de intocht van Sint en Pieten maar ook over alle andere activiteiten is Sinterklaas ook op Facebook terug te vinden via Sinterklaas intocht Noordwijk.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>