Vragen over ontwikkeling aan Van de Mortelstraat | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto: Picasa
Politiek

Vragen over ontwikkeling aan Van de Mortelstraat

Sinds het nieuwbouw appartementengebouw de Rederijker van de NWS aan de Satoriusstraat staat te pronken ligt het braakliggende stuk aan de van de Mortelstraat er bepaald wat onverzorgd bij. Een daar geplande ontwikkeling laat op zich wachten. Meer dan 6 jaar geleden was er een eerste initiatief van ouders van kinderen met beperkingen die kansen zagen voor het realiseren van speciale aangepaste woonruimten.

Vorig jaar leek eindelijk realisatie in zicht. Maar inmiddels gebeurt er nog steeds niets. Een betrouwbare bron meldt ons dat ontwikkelaar Sedos staat te trappelen om ter plekke de geplande sociale woningbouw te realiseren. Het CDA stelde hierover al op 13 juni indringende schriftelijke vragen aan het college.

Net als veel Noordwijkers verbaast het CDA zich dat er op die locatie nog steeds geen activiteiten zijn waar te nemen. Namens zijn fractie vraagt Theo Alkemade zich hardop af of het aanhouden van de bouwvergunning iets te maken heeft met de ODWH. Waar, ondanks veel mooie beloften, steeds opnieuw een te trage werkwijze oorzaak is van veel ergernis.

Hij houdt ook rekening met het feit dat er nog een onderzoek loopt betreffende een wel of niet verplichte BTW-afdracht. Het toenmalige college ging akkoord met een zogenaamde 'nadere overeenkomst. Waarbij de vraag zich aandiende of dit een geoorloofde omzeiling van de BTW-plicht was of dat daarmee de wet werd overtreden. Alkemade stelt concreet de vraag of de bouwvergunning wordt aangehouden omdat het college van gedachten is veranderd of dat er andere overwegingen spelen. Wethouder de Jong was deze week wegens een korte vakantie onbereikbaar om meer duidelijkheid te verschaffen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>