Lintje voor Louky Crama | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto:

Lintje voor Louky Crama

Na de overhandiging van De Muze Theatergids 2019-2020 volgde een grote verrassing voor Louky Crama. Locoburgemeester Sjaak van den Berg reikte haar een Koninklijke Onderscheiding uit. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De locoburgemeester roemde haar voor haar inzet voor de samenleving. De lijst van activiteiten van Louky Crama is indrukwekkend te noemen. Voor haar inzet kreeg zij tien jaar geleden de zilveren legpenning en werd zij ereburger van de gemeente Noordwijk. Begin dit jaar werd zij uitgeroepen tot Noordwijker van het Jaar 2019 en deze Koninklijke onderscheiding is dan ook dik verdiend.

Door Ina Verblaauw

Louky Crama heeft 40 jaar voor de klas gestaan en was tot 2008 leerkracht aan de Openbare Basisschool De Jutter. Sinds 1986 is zij actief bij achtereenvolgens Noordwijk Radio, Nens en Bollenstreek Omroep. Zij begon als vrijwilliger en was jarenlang voorzitter, presentatrice en redacteur. Haar eigen programma 'Een Uurtje Cabaret' wordt al 20 jaar met grote zorg door haar samengesteld. Zondag 26 mei presenteert zij de 1.000ste uitzending vanuit Theater De Muze.

Sinds 2003 is zij bestuurslid en voorzitter van De Muze. "Het theater waar mijn hart ligt", aldus Crama. Gesteld kan worden dat zij als eerste voorzitter van De Muze een perfect draaiende organisatie heeft opgebouwd met meer dan 100 vrijwilligers. Ook was zij vooral verantwoordelijk voor de werving van sponsors. Bij WZC Groot Hoogwaak was zij 10 jaar lid van de Raad van Toezicht. In haar periode groeide de organisatie enorm door het ontwikkelen van thuiszorg. Zij heeft er altijd voor geijverd dat Groot Hoogwaak zelfstandig zou blijven, vanuit het oogpunt dat op deze wijze de cliëntenzorg het meest gewaarborgd zou zijn. Zij stelde de cliënt centraal. Mede door haar toedoen kreeg Noordwijk openbaar vervolgonderwijs: het Northgo College.

Van 1986 tot 1994 heeft zij in de gemeenteraad van Noordwijk gezeten. Sinds 2008 is zij Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Zij heeft honderden huwelijken voltrokken, waaronder veel van oud leerlingen. In de rol als Babs is zij een visitekaartje voor de gemeente Noordwijk. Daarnaast ondersteunen Louky Crama en haar man Ruud van Drunen ook een meisjesweeshuis in Sri Lanka. De welbespraakte Louky was sprakeloos tijdens het interview met Van den Berg en dat overkomt haar niet vaak.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>