Suzan van Hooijdonk in actie voor Fluks. | Foto: PR
Suzan van Hooijdonk in actie voor Fluks. | Foto: PR Foto: Picasa

Fluks verrast met gelijkspel tegen SDO

Algemeen

Fluks begon als underdog en zonder wissels aan de wedstrijd tegen SDO. Dit team uit Hillegom heeft inmiddels het kampioenschap binnen, en wellicht lagen er daardoor kansen op een goed resultaat voor de Noordwijkse korfballers. Fluks startte de wedstrijd sterk, en stond snel voor met 5-3. SDO kende daarna een sterkere periode en kwam terug wat resulteerde in een ruststand van 8-8.

Na een pittige toespraak van coach Enrico Mud begon fluks weer met goede moed aan de tweede helft. SDO kwam echter sterker uit de kleedkamer, en nam de voorsprong met een score van 12-9. Heel even leek SDO nog verder uit te gaan lopen, maar Fluks kwam steeds beter in de wedstrijd en vond de aansluiting. Met nog maar 1 minuut te spelen stond er een score van 14-15 op het bord. Marlou Passchier scoorde de gelijkmaker net op tijd via een vrije bal. Eindstand: 15-15. Een fraai resultaat, temeer daar SDO in deze competitie slechts 2 punten verspeelde (waaronder nu dus een punt aan Fluks).

Scores aan Fluks-zijde waren er Wouter Westgeest 5, Marlou Passchier 5, Maurits van der Vos 2, Willemiek van Duin 2 en Mark van Eeden 1.

Hiermee is het zaalseizoen voor Fluks ten einde gekomen. Ondanks een aantal goede wedstrijden is Fluks onderaan de ranglijst geëindigd. De komende week beginnen de trainingen op het veld en de veldcompetitie wordt hervat op 20 april met een uitwedstrijd tegen Purmer waarvan in het najaar al gewonnen werd.