Welkome winst voor SJC op Achilles'29: 4-2 | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Vreugde na Youssef el Baouchi's doelpunt. | Foto: OrangePictures
Vreugde na Youssef el Baouchi's doelpunt. | Foto: OrangePictures (Foto: Kees Kuijt)
Sport

Welkome winst voor SJC op Achilles'29: 4-2

SJC tegen Achilles '29 was een wedstrijd tussen staartploegen. Maar had wel degelijk amusementswaarde om dat beide ploegen niet alleen strijdlust aan de dag legden maar zeker ook aantrekkelijk voetbal wilde spelen. Ondanks de dwarrelige wind die schuin over het kunstgras woei, lukte dit behoorlijk.

Achilles '29 zette direct de toon. Geen afwachtende houding maar vol erin. Wat hen direct al een kansrijke vrije trap, een corner en een kans opleverde. Maar SJC liet nam al gauw het initiatief over. Met goed combineren gevolgd met pogingen de bal achter de verdedigers te leggen. Zodat de snelle Yousef el Baouchi in stelling kon worden gebracht.

Steunpilaar
Na 6 minuten kon SJC juichen want steunpilaar Rick van Dijk kopte een fraaie voorzet van Stef van der Zalm bij de verre paal binnen: 1-0. Achilles probeerde natuurlijk terug te komen maar op het middenveld heerste Abbas al Tamimy. Het werd ook 2-0 nadat Tom Duindam aan zijn dubbele bewaking kon ontsnappen Vlak daarvoor zagen we nog een afstandsschot van Melvin van Stijn en een kans voor Yousef el Baouchi. SJC gaf wat minder gas en minder druk op de bal. Daardoor kon Achilles, ook al geholpen door de harde wind, een aantal keren gevaarlijk worden. Doelman Haggerty kon echter steeds handelend optreden.

Zo kwam met de 2-0 voorsprong het rustsignaal. Na de thee liet SJC het even gaan en daar profiteerde Ruhindwa gretig van. Hij verzilverde een fraaie actie met een doelpunt: 2-1.
Coach Sjaak Polak wisselde kort na elkaar Demir Strojil en Mark Turk voor Melvin van Stijn en Mike van Toor. Strojil bracht naast verdedigen via de rechter vleugel ook een aantal belangrijke aanvallende impulsen. De boomlange Mark Turk kon op het middenveld ook direct belangrijk zijn. Een afstandschot van hem ging maar net naast.

Zelfvertrouwen

Niet veel later kon hij zelfs een treffer laten noteren. Eerst nog kwam de bal via Duindam op de paal maar Turk kon hem daarna in de touwen werken: 3-1. Dus kon Polak alweer een 'gouden wissel' bijschrijven. Want met nog en kwartier te gaan en met de marge van 2 doelpunten moest de winst veilig gesteld kunnen worden. Dat het 10 minuten voor tijd toch 3-2 werd bezorgde de fanatieke supporters toch de zenuwen. Maar in het veld bleef het zelfvertrouwen zichtbaar overeind. Kenmerkend voor ontwikkeling bij SJC was de indrukwekkende tackel van Levi Berends, toen de vaardige Usta Kadir het strafschop gebied in wilde gaan. Met Dario Lovecchio voor de moegestreden Stef van der Zalm bleef SJC de tegenstander onder druk houden. Vanuit zo'n situatie kon Yousef el Baouchi zelfs nog de 4-2 laten aantekenen.

De conclusie kan zijn dat de komende tegenstander FC Lisse de borst nat kan maken. De jeugdige ploeg van SJC blijkt zich nog steeds te ontwikkelen. Naast de strijdlust wordt ook de technische uitvoering een steeds belangrijker wapen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>