Wie wordt Noordwijker van het Jaar 2019? | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto: Arend Jan Hermsen

Wie wordt Noordwijker van het Jaar 2019?

Traditioneel wordt tijdens het Nieuwjaarsgala op 2 januari in Grand Hotel Huis ter Duin de nieuwe 'Noordwijker van het Jaar' bekendgemaakt. Uit alle inzendingen is via stemmingsronden door de jury de top drie van genomineerden ontstaan. 

Afgelopen weken konden inwoners uit de regio Noordwijk kandidaten aandragen die zij de titel Noordwijker van het Jaar gunnen. De genomineerden moeten aan een aantal criteria voldoen. Zo moeten ze "ingezetene van Noordwijk zijn die zich op breed maatschappelijk terrein gedurende een aantal jaren verdienstelijk heeft gemaakt. Daarbij heeft deze persoon initiatieven ontplooid en processen in gang gezet die een positieve bijdrage geleverd hebben aan de Noordwijkse samenleving".

Voorzitter van de jury, Jan Rijpstra, de huidige 'Noordwijker van het jaar 2018' Ton Donders en de sponsors van het gala, hebben via twee stemronden de drie kandidaten genomineerd voor de eretitel. Alle kandidaten zijn uitvoerig beoordeeld. De genomineerden, in willekeurige volgorde, zijn:

Richard van Egmond
Richard van Egmond maakt ondanks zijn visuele beperking foto's van alle culturele en maatschappelijke evenementen in Noordwijk, en dat zijn er veel! Dit doet hij allemaal als vrijwilliger en hij stelt deze foto's gratis ter beschikking. Is er een evenement, dan is Richard erbij met zijn camera.

Louky Crama
Louky Crama is voor veel Noordwijkers een bekend en gewaardeerd persoon. Als juffrouw op basisschool De Jutter, radio maken voor de lokale omroep, actief in diverse lokale verenigingen en uit liefde voor het vele vrijwilligerswerk mag ze nu mensen trouwen als buitegewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Dit alles omdat ze er zelf van geniet en voor eigen voldoening actief blijft. 

Pieter van den Brink
Heb je het over veiligheid, dan heb je het over Pieter van den Brink. Hij vervulde functies bij Politie Noordwijk en de gemeente Noordwijk. Daarbij is hij jarenlang vrijwilliger bij ZVN, was hij onder andere betrokken bij de organisaties van het NK, EK en WK. Is hij vrijwilliger bij de NIJC, voormalig bemanningslid KNRM en actief in de Noordwijkse politiek. Al met al een zeer betrokken, enthousiaste en actieve Noordwijker in hart en nieren. 

Op 2 januari maakt de voorzitter van de jury, Jan Rijpstra, samen met de organisator van het Gala, Frans van der Veen, tijdens het Nieuwjaarsgala in Grand Hotel Huis ter Duin de 'Noordwijker van het jaar 2019' bekend. 

Naast de huidige sponsors is het Nieuwjaarsgala altijd op zoek naar nieuwe gegadigden. Bent u geïnteresseerd neem dan contact op met de organisatie via sponsoring@nieuwjaarsgala.nl 

Kaartverkoop
Dit jaar ging traditiegetrouw de kaartverkoop zowel online als bij de verkooppunten 1 december van start. Zoals elk jaar gaat de kaartverkoop in een vlot tempo. Kijk op www.nieuwjaarsgala.nl voor de verkooppunten. Houd daarnaast https://www.facebook.com/Nieuwjaarsgala/ in de gaten voor leuke winacties.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>