Onderzoek naar integriteit wordt gesloten | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
De vraag blijft of er snel duidelijkheid komt over het Gat van Palace. | Foto: Wim Siemerink
De vraag blijft of er snel duidelijkheid komt over het Gat van Palace. | Foto: Wim Siemerink (Foto: )
Politiek

Onderzoek naar integriteit wordt gesloten

De fouten gemaakt bij het opstellen van de bestemmingsplannen komen deze week waarschijnlijk voor de laatste keer ter sprake in deze gemeenteraad.

In een brief aan de gemeenteraad meldt burgemeester Rijpstra namelijk dat hij een advies van Hoffmann Bedrijfsrecherche heeft overgenomen om het lopende onderzoek naar mogelijke misstanden bij toekennen van bouwrechten, te sluiten.

Het recherchebureau werd door de burgemeester ingeschakeld naar aan leiding van kritiek op het zogenaamde BING-rapport. Hij wilde nader onderzoek laten doen, met het doel om vast te stellen of er wel of geen sprake was van integriteitsschendingen bij het toekennen van de extra bouwrechten bij o.a. het Gat van Palace. Het sluiten van het lopende onderzoek gebeurt ondanks het feit dat Hoffmann geen kans zag om een afspraak te maken voor een ontmoeting met een belangrijke, niet met name genoemde, ontwikkelaar.


Vraagtekens

De rapportage van Hoffmann Bedrijfsrecherche was al eerder aanleiding tot het zetten van vraagtekens. Het rapport vermeldde nauwelijks meer dan het al in eerder genoemde BING-rapport, waarin de conclusies stonden dat er grove fouten werden gemaakt. Ook kon niet helemaal worden uitgesloten dat deze fouten bewust werden gemaakt. Hoffmann Bedrijfsrecherche komt feitelijk tot deze zelfde conclusie. Het rapport geeft ook geen antwoord op de prangende vragen wie feitelijk verantwoordelijk is.

Met het sluiten van dit onderzoek worden belangrijke vragen niet beantwoord en zullen de vraagtekens dus voorlopig blijven.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>