Martijn Le Congé zorgde voor het eerste Noordwijkse doelpunt. | Foto: OrangePictures Foto: Cor de Mooy

Noordwijk vaster aan kop na zege in Sneek

Algemeen

Noordwijk heeft na de winst op ONS Sneek nog duidelijker de koppositie in de derde divisie ingenomen. Dit omdat Quick Boys punten verspeelde tegen het laaggeplaatste De Dijk. En zaterdag zijn juist zij de tegenstander van Noordwijk in de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Het werd in Sneek bepaald niet gemakkelijk voor Noordwijk. De wedstrijd was aanvankelijk nauwelijks het aankijken waard. Beide ploegen voelde zich kennelijk onbehaaglijk in de winderige omstandigheden. De wil om aan te vallen was er bij beiden ploegen wel maar kansen kwamen er niet. De spelhervattingen leken soms mogelijkheden te bieden maar de eerste echte mogelijkheid deed zich pas voor na ruim 20 minuten. Op aangeven van Le Congé mocht Emiel Wendt aanleggen maar zijn schot werd gekraakt. Even later kreeg dezelfde Wendt,na een soort schouderduw, een belachelijke gele kaart. Zo'n 10 minuten voor de rust kreeg Noordwijk welk een grote kans die echter door Achefay niet werd verzilverd. Ook een vrije trap van Reynaers leverde niet het gewenste doelpunt op.

In de tweede helft was het aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Na 10 minuten kreeg opnieuw Emiel Wendt de kans om te scoren. De uitstekende doelman Diteweg tikte het leer echter over de lat. Aan de andere kant was de lat ONS Sneek gunstiger gezind. Een schot van Ramos vanaf ruim 30 meter ging via de onderkant van het aluminium binnen: 1-0. De ogenschijnlijke gelijkmaker, die even later viel werd, helaas voor Noordwijk wegens buitenspel afgekeurd.

Rode kaart

Na ruim een uur leek Serge Fatima van ONS Sneek, zijn ploeg te redden door de doorgebroken Denzel James de toegang tot het strafschop gebied te ontzeggen. Zijn actie leverde hem echter een terechte rode kaart op. Met elf tegen tien werd Noordwijk de bovenliggende ploeg. Met nog een kwartier te gaan was het Le Congé die voor Noordwijk de trekker mocht overhalen: 1-1.
Kees Zethof deed wat we inmiddels van hem weten, hij spoorde zijn ploeg aan om ook op jacht te gaan naar de winnende treffer. En die viel, overigens met medewerking van de Friese keeper. Hij bokste de bal tegen Bröcker aan en de bal ging zomaar over de lijn: 1-2.

Welkome winst

De zeer welkome late winst zorgde voor een vrolijke thuisreis naar Noordwijk. Ook al omdat Quick Boys dus steken liet vallen. Zaterdag speelt Noordwijk thuis tegen ASV de Dijk. Na de stunt tegen Quick Boys zullen zij gebrand zijn om dit tegen Noordwijk te herhalen. Maar het lijkt onwaarschijnlijk dat dit sterke Noordwijk zich eveneens laat verrassen. En dus gaat Noordwijk overwinteren aan de kop van de ranglijst. Een positie die verrassend maar wel volkomen verdiend kan worden genoemd. Op 12 januari begint Noordwijk tegen Eemdijk aan de tweede helft van de competitie om opnieuw promotie na te jagen.