Noordwijk 2019 kan in de steigers worden gezet | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto: Fred van der Bent
Politiek

Noordwijk 2019 kan in de steigers worden gezet

De nieuwe gemeente Noordwijk kent nu het politieke fundament. De inwoners hebben hun keus gemaakt. Raadsleden zijn gekozen, fracties en steunfracties kunnen worden samengesteld. Nu kunnen de steigers worden opgebouwd door het vormen van een nieuw college van B&W.

Zaterdag vragen we winnaar Sjaak van den Berg om commentaar. De altijd makkelijk benaderbare lijsttrekker van NZLokaal heeft aan gespreksstof geen gebrek. Nog altijd is hij euforisch en spreekt van een boven verwachting grote steun vanuit Noordwijkerhout en De Zilk. Van den Berg: 'Ik hoop nu dat we snel tot zaken kunnen komen en dat we binnen afzienbare tijd een college kunnen presenteren welke een afspiegeling is van de gemeente Noordwijk 2019'.
Hij meldt dat informateur Lies Spruit hem als eerste heeft uitgenodigd voor een overleg waarin hij direct heeft aangegeven zelf voor een wethouderszetel te opteren. Hij benadrukt dat zijn partij op voorhand geen enkele partij uitsluit als het gaat om een coalitie te vormen. Maar er zijn natuurlijk de voorwaarden dat het eigen programma weinig geweld gaat worden aangedaan.

Op vrijdagmiddag spreken we Gerben van Duin wiens verwachtingen niet werden ingelost. Tijdens het laatste debat sprak hij nog van het halen van 9 zetels voor PUUR, 1 zetel meer dan bij de laatste verkiezingen. Na zijn eerste teleurstelling op donderdagochtend,omdat er natuurlijk niet op deze uitslag was gerekend, heeft hij inmiddels een wat meer nuchtere en positievere kijk op de uitslag.

Gerben van Duin: 'We doen gewoon mee met de grote partijen. In de kern Noordwijk bleken wij weliswaar niet de grootste, maar toch de tweede partij te zijn. Van veel Noordwijkerhouters kregen wij ook het vertrouwen. En in de Zilk zijn we zelfs de grootste'. Ik denk dat we hebben laten zien dat we in staat zijn om de verbinding tussen de drie dorpen te maken. Van Duin is dan ook optimistisch en denkt mogelijk toch een positieve bijdrage te kunnen leveren in een te vormen college van B&W. 'Wij hebben mooie dingen in gang gezet en willen daar graag onze bijdrage aan blijven leveren', aldus de huidige wethouder.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>