Afbeelding

Feest voor jubilerende vrijwilligers op de Willem

Algemeen

Donderdag 15 november werden vrijwilligers van 's Heeren Loo getrakteerd op een gezellige avond. Dit jaar hebben we 9 jubilerende vrijwilligers, zes van 12,5 jaar, twee van 25 jaar en een van 40 jaar.

Samen met cliënten van lunchcafé Eat&Meet op zorgpark Willem van den Bergh hebben de medewerkers, de vrijwilligers in het zonnetje gezet. Het thema van deze avond was de jaren zestig. Ze konden genieten van een heerlijk buffet, en na het officiële gedeelte genieten en bewegen op muziek van de Berkley Brothers.

Mevr. Remmelzwaal-van Rijn viert dit jaar haar veertigjarig jubileum als vrijwilligster. Zij nu 40 jaar geleden, met Dien Santbergen in gesprek geraakt en daarbij heeft ze beloofd om een keer op visite zou komen. Dat heeft ze gedaan, niet een keer maar elke twee weken daarna. Waarbij ze vroeger ook haar gezin met hun drie kinderen meenam. De vriendschap is aangebleven tot het overlijden van Dien. Omdat er ook een band met de medebewoners is ontstaan, heeft zij het bezoek aan de woning voortgezet als groepsvrijwilliger.

Ook de heer Bram de Visser was deze avond aanwezig, hij viert dit jaar zijn vijfentwintigjarig jubileum als vrijwilliger. Vroeger deed hij dit werk samen met zijn vrouw bij de geestelijke zorg en hij was hij een van de oprichters van het Museum Willem van den Bergh. Voor zijn vrijwilligers carrière was hij ook al lange tijd in dienst bij 's Heeren Loo, Willem van den Bergh in de functie van hovenier. Hij begeleide in die tijd zo'n vijf, zes bewoners en samen zorgden zij voor de plantenkas, de moestuin en de perkjes op het terrein. In het museum is hier nog een mooie foto van te bezichtigen.

Uit de krant