Fabian Wilson van HSV Hoek speelt Denzel James de bal af. | Foto: OrangePictures
Fabian Wilson van HSV Hoek speelt Denzel James de bal af. | Foto: OrangePictures Foto: Wim Wobbes

Noordwijk komt tegen Hoek niet verder dan 1-1

Algemeen

Kees Zethof wil met zijn Noordwijk altijd maar veel doelpunten maken. Dat was vorig seizoen zo en dat is ook deze competitie het geval. Het doelsaldo van 18 voor en 7 tegen, moet voor Hoek de waarschuwing hebben ingehouden dat de Noordwijkse aanvalsdrift maar moeilijk te stoppen is. De Zeeuwen begonnen daarom met niet minder dan 3 centrale verdedigers aan de wedstrijd.

Kees Zethof hield opnieuw Le Congé en van Staveren op de bank. En die zagen dat Westdijk al heel snel een grote mogelijkheid werd geboden.
Zo´n mogelijkheid deed zich voor Hoek pas na zo´n kleine 20 minuten voor, toen Overvliet zich op het natgeregende kunstgras even niet staande wist te houden. De Zeeuwse spit Doesburg zag gelukkig voor Noordwijk geen kans dit buitenkansje te verzilveren. En vijf minuten later werd dezelfde Doesburg een herkansing geboden na een slimme steekpas door het centrum. Maar opnieuw faalde hij oog in oog met Rondeltap. Het eerste half uur kende dan ook geen winnaar en de 0-0 was een terechte ruststand. Kort voor het rustsignaal kwam Hoek echter heel goed weg toen James net te laat ingleed om een doelpunt te forceren.


Op de lat

Na de rust voerde Noordwijk de druk wat op. Een inzet van Roshanali kwam eerst nog op de lat. De rebound was een prooi voor de gretige Bröcker die zijn derde treffer van het seizoen liet aantekenen.

Noordwijk had de gewenste treffer en de supporters rekende zich al rijk met koploper Quick Boys tegen Odin '59 op een 0-1 achterstand.
Maar Hoek verstoorde de illusie met een even fraaie als simpele treffer. Doesburg werd op rechts vrije doorgang verleend en Rik Impens kon zijn voorzet eenvoudig binnen tikken: 1-1.


Rood

In 67 minuut was er een tweede gele kaart voor de Belgische Zeeuw Chergui waardoor Hoek met 10 man verder moest. Noordwijk nam meer initiatief maar de tegenstoten van Hoek oogden gevaarlijk. Met nog 20 minuten te gaan mocht Le Congé bij Noordwijk Achefay vervangen. En even later al, juichte de Noordwijk aanhang na een fraaie treffer van Thomas Reynaers. Maar op advies van een grensrechter werd deze afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Direct hierna kwamen van Staveren en Michel in het veld voor James en Roshanali. Noordwijk zocht nu met de lange bal hun voorwaartsen. Maar Hoek pareerde deze steeds opnieuw. En oogde, ondanks hun numerieke minderheid, in een tegenaanval wat gevaarlijker.


Met nog wel 2 laatste mogelijkheden voor Noordwijk kwam er een eindstand van 1-1. Waar uiteindelijk iedereen wel tevreden mee mocht zijn.

Omdat naast Noordwijk en een tiental andere clubs ook Quick Boys gelijk speelde kwam er op de ranglijst nauwelijks verandering.
Zaterdag speelt Noordwijk aan de Lageweg tegen SJC. De zwart-witten presteren zeer wisselvallig en hebben strijdlust als belangrijkste wapen. Maar voetballend lijkt Noordwijk een paar stappen verder en is bij vriend en vijand de grote favoriet voor de overwinning in de burenstrijd.

Uit de krant