Afbeelding

Oranjefeest in Noordwijk Binnen

Algemeen

De feestweek ging dinsdag 28 augustus van start met de opening van de kermis. De meeste activiteiten concentreerden zich in en rond het oranjepaviljoen. Veel vaste onderdelen als de Glitterbingo, de meezing avonden, het wielrennen, hartlopen en tobbetje steken.

Door Ina Verblaauw

Nieuw dit jaar was de rodeostier, de BBQ en de wielerwedstrijd achter de derny's. Een succesvol evenement dat sinds de jaren '70 weer in het programma werd opgenomen. Speciale gast bij de wielerronde was de eerste winnaar in 1948, de inmiddels 89-jarige en in Melbourne woonachtige maar in Noordwijk geboren Henk Hermans, die samen met de bloemenkoningin de wielrenners van start schoot.

Ook de overige evenementen elders in het dorp konden rekenen op een hoge opkomst, zoals de bridgedrive, de bingo, de schaaksimultaan, de vis- en de schietwedstrijden. Heel populair de alleen voor vrouwen toegankelijke Glitterbingo, waarvan de 250 beschikbare kaarten binnen een uur waren uitverkocht. Het bestuur van de Oranjevereniging kon zaterdagavond terugkijken op een zeer geslaagd feestprogramma.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant