Afbeelding

Luba Ladies Classic op de Boulevard

Algemeen

Op 23 juni Is de K.W. Boulevard weer start en finish van de Luba Ladies Classic. Een belangrijk deel van het parkoers loopt door het wielervriendelijke Noordwijkerhout. De toonaangevende wielerwedstrijd voor vrouwen kent nu al een bijzonder groot aantal inschrijvingen met echte toppers en regionale vedettes.

Door Wim Siemerink

In Hotel Golden Tulip Beach treffen we Noordwijkers Piet de Ridder en Patrick Hassing. Zij blijken enthousiast over het deelnemersveld met deelnemers uit Australië, België en Frankrijk en noemen de koers 'Tour de France-waardig'. De Ridder is de koersdirecteur en Hassing is verantwoordelijk voor veiligheid en verkeer op en rond het parkoers. Beiden zijn look actief bij RTV Bollenstreek.


Toenemende belangstelling

In tegenstelling tot andere organisatoren kunnen de Noordwijkers zich verheugen in een toenemende belangstelling voor de Luba Ladies Classic. Zowel de publieke belangstelling als hewt deelnemersveld kent toenemnde belangstelling.
Verheugd verklarenbeide heren dat inmiddels met Luba een 3-jarige overkomst is aangegaan. Wat dus continuïteit garandeert maar tevens de gedegenheid geeft om een kwaliteitsslag te maken. Inmiddels hanteren ze in Noordwijk het hoogste betalingsschema bij de KNWU wat de komst van toprensters garandeert. Een aantal is lid van de Park-Hotel-Valkenburg wielerploeg. Maar ook de Swabo-lady's, rensters van de regionale clubs Swift, Avantie en Bollenstreek zullen aan de start verschijnen. Piet Ridder noemt namen zoals Demi Vollering, Ami Pieters, en de Voorhoutse Yona van Dam. Maar ook veldrijdster Demi de Jong naast Roxane Knetemann, Dianne Markus en Pauliena Rooijakers komen aan de start. Het gaat niet alleen om de eindoverwinning maar er is ook een AGU-sprintklassement dat het voor het publiek op de K.W. Boulevard extra aantrekkelijk maakt


Veiligheid

Omdat op deze zaterdag VVSB in Noordwijkerhout Ajax ontvangt is het parkoers vanuit oogpunt van veiligheid voor een deel verlegt naar de N206. Perfecte samenwerking met de Provincie Zuid Holland, en de gemeenten Noordwijk e Noordwijkerhout biedt extra mogelijkheden voor de Noordwijkerhouters om de wedstrijd te volgen. Zo'n 60 verkeersregelaars zijn actief om alles in goede banen te leiden. Op de Noordwijkse Boulevard, beveiligd met de zogenaamde roadblocs, zijn er tussen de 5 doorkomsten door straatwedstrijden ,verreden door MBC de Noordbikers. Ook is er in het kader van ruimtevaart een extraprogrammaonderdeel. Tot slot worden er Kiss-Misters gepresenteerd waarvan de Noordwijkse wethouder Gerben van Duin er een is.

De wedstrijd, 5 ronden van 24 kilometer tellend, begint op 23 juni om 16.30 uur. De slotsprint is rond 19.30 uur op de KW boulevard te Noordwijk.

Uit de krant