Tom Duindam, hier in duel, maakte twee doelpunten. | Foto: Johanna Wever
Tom Duindam, hier in duel, maakte twee doelpunten. | Foto: Johanna Wever

Spanning neemt toe aan de Lageweg

Algemeen

Het lijkt een mooie droom die werkelijkheid kan worden. Na de ruime winst in de thuiswedstrijd tegen Jong Achilles'29 realiseerden de zwart-witten zich pas goed dat er volgende week een kampioenschap kan worden binnengesleept. Menigeen keek inmiddels met wat ongeloof naar de stand op de ranglijst. Maar het staat er duidelijk. SJC fier aan kop en tegenstander van volgende week, Achilles 1894, tweede met 5 verliespunten meer. Hierdoor is het kampioenschap binnen bereik gekomen.

Maar eerst werd nog de wedstrijd tegen Jong Achilles'29 gespeeld. SJC begon daarin goed, met al direct mogelijkheden vanuit enkele spelhervattingen. Het jeugdteam uit Groesbeek bleek aanvankelijk heel balvaardig, oogde fris en bezorgde de verdedigers toch het nodige werk. Toen echter na bijna 10 minuten de eerst goal werd genoteerd leek de ban al gebroken. Het was een wat rommelige situatie waarbij Tom Duindam de bal weliswaar niet in het net, maar wel over de lijn werkte. Tot opluchting van de luidruchtige supportersschare werd dit ook door de arbiter waargenomen: 1-0.

Hoewel SJC domineerde bleek de ploeg nog niet direct in staat het karwei volledig af te maken. Pas na ruim een half uur spelen kon via Jeroen Dedel de 2-0 worden gemaakt. Daarna ging het even snel. Nadat Stef van der Zalm eerst nog een mogelijkheid onbenut liet, vond hij even later wel het net: 3-0. SJC werd hierna veel duidelijker de bovenliggende partij. De logische 4-0 kwam van de schoen van Tom Duindam.

Na de rust kwam een heel gretig Timo Ruigrok, de licht geblesseerde Tom Broekhuizen vervangen. Met een technisch hoogstandje te midden van 3 tegenstanders voorkwam hij balverlies. Dat leverde hem vanaf de volle tribune een open doekje op. Niet alleen hij liet zien dat SJC er iets moois van wilde maken. In de voorste lijn kon de jonge Benji Broekhof opnieuw tonen waartoe hij in staat is. Samen met de stugge Tom Duindam en een af en toe dartelende Jeroen Dedel, bezorgde hij Achilles handenvol werk. Maar de 5-0 kwam opnieuw uit een spelhervatting. Een overtreding buiten de 16 leverde een vrij schop op. Timo Ruigrok verzilverde dit buitenkansje op zijn manier. SJC wisselde Verhoek nog voor Al Tamimy en speelde natuurlijk een gewonnen wedstrijd. De moegestreden Groesbekers, die door het verlies nu definitief gedegradeerd zijn, zagen SJC lustig combineren en de 6-0 van de schoen van Dedel was daar een logisch gevolg van.


Kalm blijven

Sjaak Polak was na afloop natuurlijk een tevreden man. Van een kampioenschap wil hij nog niet wilde spreken. Wel is het vizier gericht op de volgende wedstrijd. 'Vooral kalm blijven en wedstrijd voor wedstrijd spelen', merkte hij op. Hij zal nu met de juiste aanpak titelconcurrent Achilles 1894 moeten gaan bestrijden. Tijdens de lange reis naar Assen wordt hij vergezeld door bussenvol optimistische SJC-supporters.

Uit de krant