Martijn Le Congé zorgde voor het tweede Noordwijkse doelpunt. | Foto: OrangePictures
Martijn Le Congé zorgde voor het tweede Noordwijkse doelpunt. | Foto: OrangePictures

Noordwijk doet goede zaken in matig duel

Algemeen

Niet echt goed spelen, net voldoende medewerking van paal en lat en daardoor de nul houden, zelf 2 keer scoren en de grote concurrent Stedoco zien verliezen. Dat bleek voor Noordwijk het prettig batig saldo, in het weekend na de pijnlijke nederlaag tegen 'Gravenzande.

Smitshoek was de minst gelukkige ploeg deze middag in Barendrecht. Waar het natuurlijke gras welig blijkt te groeien waardoor het speelveld voor de Noordwijkers bepaald onwennig aandeed. De eerste 20 minuten waren dan ook volledig voor Smitshoek. Waarbij een bal op de binnenkant van de paal aan gaf dat Noordwijk attent moest zijn.
Daarna kwam Noordwijk wat beter in het spel. Maar veel kansen leverde dit zeker niet op. Het overwicht kon niet worden vertaald naar doelpunten. Toch kwam er een welkom omslagpunt.
Noordwijks topscorer Westdijk (hij komt wat moeilijk in stelling de laatste paar weken) stond aan de basis van een zeer welkom doelpunt. Nick van Staveren werd door hem in staat gesteld af te ronden: 0-1.


Matig voetbal

Direct na rust leek Smitshoek gelijk te maken maar de deklat voorkwam erger. Na een uur werd Westdijk vervangen door Sander Bosma. De wedstrijd kantelde hierdoor echter niet. Smitshoek toonde karakter, probeerde ook met wisseling van de wacht iets te forceren, maar een treffer leverde dit niet op. Veel hoogtepunten bleken er niet te noteren. De neutrale toeschouwer genoot mogelijk van het heerlijke zonnetje, maar van het voetbal moet dit minder zijn geweest.
De beide coaches gebruikten de ingelaste drinkpauzes nog om mogelijk tactisch iets te forceren. Maar zichtbare verbeteringen leverde ook dit niet op. Met Michel voor Manuputty en even later van Duin voor van Staveren probeerde Noordwijk de finish ongeschonden te bereiken. Terwijl 'voor Smitshoek de 'alles of niets periode' aanbrak.

Het leek hen toch nog succes op te leveren maar een harde kopbal van Visser spatte uiteen op een reclamebord naast het doel..En in de omschakeling profiteerde Noordwijk door 1 minuut voor tijd een tweede treffer te forceren. Le Congé was de maker van 0-2.

Omdat Stedoco zijn meerdere moest erkennen in Jodan Boys blijft Noordwijk de grote kanshebber voor de titel. Op 5 mei speelt Noordwijk de uitwedstrijd bij Nootdorp. Wat eenvoudig winst op moet kunnen leveren. Zodat op 12 mei, thuis tegen RVVH mogelijk het kampioenschap kan worden veiliggesteld.

Uit de krant