V.v. Noordwijk pakt periodetitel | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
V.v. Noordwijk heeft alle reden tot een feestje: ongeslagen en periodekampioen. | Foto: OrangePictures
V.v. Noordwijk heeft alle reden tot een feestje: ongeslagen en periodekampioen. | Foto: OrangePictures
Sport

V.v. Noordwijk pakt periodetitel

Noordwijk is bezig met een bijzonder seizoen. Dat is inmiddels voor iedereen duidelijk. Dit huidige Noordwijk is een hechte eenheid, waar balvaardigheid, enthousiasme en een goede organisatie zorgen voor een niet eerder gekend succes. De ploeg voert de ranglist aan en is nog steeds ongeslagen.

Op papier zou naaste concurrent Achilles Veen een moeilijk te nemen klip moeten zijn. Ook al omdat in de spelersgroep een aantal voormalige profs acteren. Wel maken de beide doelsaldo's duidelijk dat Noordwijk beter verdedigd en gemakkelijk scoort. Toch werd de wedstrijd door veel supporters met gemengde gevoelens te tegemoet gezien. In het verleden liet hun ploeg het op belangrijke momenten immers nog wel eens afweten. Maar zaterdag bleek het voor Noordwijk veel gemakkelijker dan gedacht. De ploeg zich zelfs kon permitteren om na de 2-0, de organisatie even ondergeschikt te maken aan de drang tot aanvallen. Een aansluitingstreffer bracht de ploeg echter terug gelukkig op tijd terug bij de realiteit.


Uitblinker

Hieraan vooraf was Noordwijk vanaf het begin ,met uitblinker James weer in de hoofdrol ,direct al een plaag voor de Achilles-verdedigers .Zeker in het eerste kwartier was het al duidelijk dat Noordwijk hun spel aan Achilles kon opdringen. Vooral omdat de verdedigers geen antwoord leken te hebben op de positiewisselingen van James en Manuputty.
Precies na kwartier sneed de snelle James op de zijn bekende wijze door de linies. Hij zag zijn inzet nog gekeerd, maar de attente Westdijk schoot wel raak: 1-0.
D e neutrale toeschouwer zag , meer nog dan de eigen supporters, een beter voetballend Noordwijk. Waarbij er na die eerste goal nog kansen kwamen voor Manuputty en Wendt. Maar doelpunten bleven nog even uit.
Na 27 minuten was het echter wederom James die op het doel afstormde en slechts onreglementair kon worden gestopt. De terechte penalty werd door Le Congé benut:2-0.
In het laatste kwartier voor rust werd Achilles plots toch gevaarlijker. Ook al omdat Noordwijk zoals gezegd minder vanuit de organisatie ging spelen. En niet onverdiend kwam Achilles Veen daardoor op 2-1.


Verlossende treffer

Het eerste kwartier na de rust kwamen er toch weer mogelijkheden voor een aandringend Achilles Veen. Pas in de 57e minuut kon Noordwijk via James weer echt wat terug doen. En de verlossende treffer viel korte tijd later. Een corner bracht de bal bij een gretige Emiel Wendt: 3-1. Hierna kwam er nog wel een offensief van Achilles Veen. Maar Noordwijk bleek de organisatie verdedigend weer helemaal op orde te hebben. Wat kleine mogelijkheden werden door hen niet benut. Toch was er nog even schrik toen een inzet zomaar op de paal belandde.
De 3-1 overwinning betekende dat de eerste periode door Noordwijk superieur is afgesloten. Waarin Noordwijk zijn titelaspiraties heeft kenbaar gemaakt.

Hoewel trainer Zethof gebruikelijk alles relativeert moet zelfs hij er nu toch ook wel overtuigd zijn dat deze ploeg volop mogelijkheden biedt om het seizoen succesvol te doen verlopen. Wanneer blessures en schorsingen geen roet in het eten gooien dan moet de sprong naar de derde divisie, en op termijn zelfs de tweede divisie, haalbaar zijn. Een eerste stap daartoe moet zaterdag worden gezet in de uitwedstrijd bij het laaggeplaatste Zwaluwen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>